Samenvatting ADO Den Haag - FC Twente (V) seizoen 2021-2022 (4-4)

FC Twente Vrouwen heeft zondag in een spectaculaire wedstrijd gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. De ploeg van Robert de Pauw moest op bezoek bij het ADO Den Haag van Sjaak Polak en keerde met een punt naar huis. Eindstand 4-4.

De doelpunten werden netjes verdeeld over beide helften. In de vijfde minuut was het de thuisploeg die de score opende, maar drie minuten later was het Kalma die de stand weer gelijk trok. In de 18e minuut was het Van Dooren die FC Twente op voorsprong zette, maar door miscommunicatie kwam ADO in de 41e minuut terug. 2-2.

In de tweede helft was het FC Twente dat de 3-2 scoorde via Olislagers. Ook deze voorsprong hield niet lang stand want vijf minuten later stond de 3-3 op het scorebord. Nadat ADO in de 77e minuut een doelpunt afgekeurd zag worden, kwam de ploeg twee minuten later toch nog op een 4-3 voorsprong. Gelukkig voor FC Twente was het Renate Jansen die in de 84e minuut de 4-4 binnenkopte. Dit was tevens de eindstand.

PEC blijft koploper

FC Twente staat nu derde op de ranglijst met tien punten uit zes wedstrijden. Feyenoord won verrassend van PSV en staat nu tweede met elf punten uit zes wedstrijden. Koploper is nog altijd PEC Zwolle met dertien punten. De Zwollenaren hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.