Samenvatting Ajax - FC Twente 2016-2017

[google]FC Twente wist afgelopen weekend niet nogmaals te stunten tegen Ajax. Na de eerdere 1-0 thuisoverwinning in de Grolsch Veste ging FC Twente zondag met 3-0 onderuit in de Amsterdam ArenA. De eerste helft kon de ploeg van René Hake nog goed meekomen en kreeg Ünal misschien wel de beste kans. Hij stond helemaal vrij voor Ajax doelman Anane, maar zijn kopbal miste het doel.

Beide ploegen gingen met een 0-0 tussenstand de rust in waarna Ajax besloot een tandje bij te zetten. Dit was teveel voor de ploeg van René Hake. Na 90 minuten spelen stond er een terechte 3-0 op het scorebord door doelpunten van Younes en Dolberg. Door de nederlaag zakte FC Twente één plek op de ranglijst. Vitesse won afgelopen vrijdag met 5-0 van Sparta en passeerde de Tukkers.