Connect with us

Eerste elftal

Samenvatting AZ – FC Twente seizoen 2020-2021 (4-1)

Published

on

Het FC Twente van Ron Jans nam het zaterdagavond op tegen het AZ van Pascal Jansen. In een winderig Alkmaar wist de ploeg van Jansen met 4-1 weten te winnen. Waar de Tukkers zich in de eerste helft compleet lieten overklassen, herpakten de mannen van Ron Jans zich in de tweede helft. Het goede spel vertaalde zich echter niet in goals, waardoor de kleedkamer na 90 minuten opgezocht werd zonder punten.

Drie van de vier tegengoals mogen door FC Twente op eigen conto worden geschreven. Hoewel de Tukkers niet veel aan de eerste goal van AZ konden doen, gold dit niet voor de daaropvolgende treffers. Dumic, Drommel en Pierie leverden namelijk een behoorlijke bijdrage aan de 2-0, 3-0 en 4-1.

De eerste helft

Men hoefde niet lang te wachten op het eerste moment van opwinding. Na dik drie minuten spelen brak Stengs na een prachtige beweging door de verdediging van FC Twente heen. De technische buitenspeler gaf de bal vervolgens aan zijn maatje Boadu, die simpel wist af te werken in het dak van het doel.

Dat de openingsfase een enerverende was werd in de 22ste minuut nog maar eens bestempeld. Helaas voor FC Twente was het wederom AZ dat tot scoren kwam. Ditmaal werd Boadu door de Noor Svensson in stelling gebracht. Boadu kwam echter nooit aan de bal omdat Dumic het ronde object wist te toucheren, via de Bosniër belandde de bal knullig in eigen goal: 2-0.

AZ bleef goed voetballen en FC Twente kreeg daar geen vat op. Nadat de bal, na een duel tussen Svensson en Oosterwolde, tot ieders verbazing op de achterlijn bleef liggen, moest de linksback van de Tukkers een overtreding maken. Uit de daaropvolgende vrije trap wist Koopmeiners met een lage bal Drommel te verrassen. De talentvolle sluitpost tikte de bal na de trap van Koopmeiners namelijk in eigen goal.

Na 40 minuten kwam FC Twente zeldzaam over de helft van AZ. Hoewel Danilo, na het oprapen van een afvallende bal, het net niet wist te vinden, restte nog wel een corner. Die corner werd vervolgens ingeslingerd en belandde via AZ-speler Guðmundsson in eigen doel. Vlak voor rust had FC Twente zo toch een aanknopingspunt te pakken om de tweede helft mee in te gaan.

De tweede helft

In het tweede bedrijf liet het eerste gevaarlijke moment langer op zich wachten. Het was zowaar FC Twente dat zich dreigend voor het vijandelijke doel wist te melden. Na een prachtige voorzet vanaf de rechterkant van Narsingh, kwam Danilo in scoringspositie. De Braziliaan wist zijn hoofd echter niet goed tegen de bal te zetten, en kopte over.

Het enige wat in deze wedstrijd, na meerdere eigen goals, blunders en kaarten, nog ontbrak was een ingreep van de VAR. Boadu leek voor 4-1 te tekenen, de spits werd echter afgevlagd waardoor de VAR een blik op de situatie wierp. Na een onderbreking van meerdere minuten kwam ook de VAR tot de conclusie dat Boadu zich voor het scoren wel degelijk in buitenspel positie bevond.

Hierdoor bleef de spanning nog enigzins in de wedstrijd. Zeker omdat FC Twente de tweede helft, mede dankzij invaller Brama, veel beter spel op de mat legde dan in het eerste bedrijf. Ook Ebuehi werd meer in het spel betrokken, de Nigeriaan loste niet veel later dan de afgekeurde goal een gevaarlijk schot van afstand. Bizot kon redding brengen, zo bleef het 3-1.

In de 78ste minuut kwam aan alle goede bedoelingen van FC Twente een eind. Koopmeiners plaatste de bal in die minuut namelijk langs Drommel waardoor de spanning uit de wedstrijd verdween. Even leek Stengs nog voor 5-1 te zorgden, de VAR gooide wegens buitenspel echter roet in het eten. De eindstand in Alkmaar was zo 4-1.

De opstelling: Drommel, Ebuehi, Dumic, Pierie, Oosterwolde, Roemeratoe ('46 Brama), Zerrouki ('74 Ilic), Bosch, Narsingh, Danilo, Menig ('61 Abass).

Samenvatting AZ - FC Twente seizoen 2020-2021 (4-1)

9 Comments

9 Comments

 1. Scorit

  14 maart 2021 at 10:29

  Streuer en Jans hebben in het begin van het seizoen een mooi team neergezet. Na de blessure van Cerny en de winterstop is het niet helemaal goed gegaan. Er vertrokken 3 aanvallers, van wie Jermejeff nog best een goede rol zou kunnen spelen. Narsingh en Abass kwamen er voor terug. Abass kan alleen maar hard rennen en niet voetballen. Narsingh is wat beter maar nog steeds zeer statisch. Meeverdedigen doet hij heel weinig. Nu Brama terug is zou ik afstappen van het 4-3-3 systeem. We hebben daar de spelers niet voor. Verdedigend komen we steeds in ademnood. Dus 4-4-2 of 3-5-2 proberen lijkt me wenselijk. Achterhoede laat maar zo staan. Middenveld Brama, Zerrouki, Ilic en Smal zou ik neerzetten. Ik heb geen idee of Smal op het middenveld goed kan spelen, maar hij heeft een prima voorzet met zijn linkerbeen. Voorhoede Danilo en dan kiezen uit 3 Narsingh , Menig of van Leeuwen. Van Leeuwen heeft mijn voorkeur.
  Jans denk eens na over verbeteringen. Met Brama heb je nu weer een prima regisseur.

 2. Eric

  14 maart 2021 at 09:49

  Dat was niet best! Maar van AZ mag je verliezen. Die verliespunten kun je incalculeren. En er lopen er inderdaad een aantal rond, die écht geen eredivisie niveau (meer)halen! Wat erger is:waar een aantal andere ploegen zich sterk aan het verbeteren zijn qua voetbal en strijdlust (o.a.Willem II, RKC, Sparta), lijkt het niveau van FCT allen maar sterk minder te worden. En inderdaad:gelukkig zijn er in de 1e competitie helft veel punten vergaard, wat de druk enigszins van de ketel houdt. Volgende wedstrijd, uit bij Heerenveen – een directe concurrent – MOET er wél gewonnen worden, alleen al voor het zelfvertrouwen!

 3. Norbert scholten

  14 maart 2021 at 09:05

  dat je van az verliest kan gebeuren goede ploeg en verder als twente maar dat je de tweede bal steeds verspeeld snap ik niet is al weken zo en het lijkt erop dat de een groep jonge spelers zijn die zich zelf zo goed vinden dat ze denken dat er niet meer gewerkt moet worden

 4. Stephan

  14 maart 2021 at 08:53

  Ga er maar van uit dat er nog vele partijen verloren eindigen, in het gunstigste geval een gelijk spel, er lopen te veel onverlaten tussen zoals romeratoe, die hoort niet in de eredivisie thuis maar in het amateur voetbal. De tendens is zeer verontrustend.

 5. henk de jager

  14 maart 2021 at 01:03

  Ik wil er wel op wijzen dat ze een berg met complimenten kregen toen ze wel presteerden, hoe kan het dat dezelfde spelers de 2e helft van het seizoen het voetballen zijn verleerd?

 6. marcel T

  13 maart 2021 at 23:55

  wat een negatieve reacties weer.
  wat verwachten jullie nou eigenlijk van dit twente.
  met een compleet nieuwe ploeg doen we het gewoon redelijk
  kijk is hoeveel blessures we hebben gehad na de winterstop.
  we doen nog gewoon mee voor de nacompetitie,en wie had dat gedacht.
  laten we gewoon realistich zijn.
  gewoon positief blijven. com one twente

 7. Jan

  13 maart 2021 at 23:37

  Wat verschrikkelijk slecht, voetbal les van AZ. Roemeratoe , Oosterwolde en helemaal Pieri super, super slecht. Ook de voorhoede is totaal niets meer nu Cerny is weg gevallen. Ook Menig is niet best en Narsingh is gewoon waardeloos. Jammer want dit is helaas geen “voetbal”. Het begon goed, maar het eindigd zo in zware mineur. Niet bepaald klanten binding voor volgend seizoen.

 8. henk de jager

  13 maart 2021 at 22:10

  Maar goed dat ze in de eerste helft van de competitie zoveel punten hebben weten te verzamelen, het huidige verloop lijkt veel op dat van verleden jaar toen ze ook geen deuk meer in een pakje boter wisten te schieten. Ik ben benieuwd hoe ze de competitie verder weten af te ronden. In ieder geval is de voorhoede totaal van slag en het middenveld weet onvoldoende steun te geven. En dan de achterhoede, waar moeten wij beginnen, het lijkt wel pupillenvoetbal. De fouten die men daar op elkaar stapelt.

 9. de fles

  13 maart 2021 at 22:07

  Wat een BAGGER BAGGER wedstrijd.
  De eerste helft heb ik mij blauw geërgerd aan die Rameratoe wat doet hij nu nog in het eerste.
  Verdedigen kan hij niet loopt alleen lucht te verdedigen.
  Als jullie zo door gaan gaat Heracles jullie nog voorbij.
  Jans ik had die Rameratoe er gelijk bij de eerste goal er al uit gehaald en Brama er in.
  Volgende week ook uit gaan weer drie punten.
  NOGMAALS WAT EEN WANPRESTATIE EN WAT EEN DRAMA WEER.
  Ja sommige zullen wel zeggen, maak je niet druk we blijven in de eredivisie maar ik wil wel goed voetbal zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

joel-drommel-feyenoord-fc-twente-de-kuip-2020-2021 joel-drommel-feyenoord-fc-twente-de-kuip-2020-2021
Eerste elftal8 uur ago

Zaakwaarnemer Drommel: “We wilden geen onnodige conflictsituatie”

De realisatie van de transfer van Joël Drommel duurde al behoorlijk lang. Nu er eindelijk sprake is van een akkoord...

jayden-oosterwolde-fc-twente-ajax-2020-2021 jayden-oosterwolde-fc-twente-ajax-2020-2021
Eerste elftal8 uur ago

Oosterwolde gepasseerd: “Zijn progressie is wel gestagneerd”

Afgelopen zaterdag nam FC Twente het in de Overijsselse derby op tegen PEC Zwolle. Ron Jans hoopte voorafgaand met een...

rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur rene-roord-fc-twente-vrouwen-technisch-directeur
FC Twente Nieuws9 uur ago

Roord gaat veel meer uren maken voor FC Twente Vrouwen

Maandag werd op de clubsite van FC Twente naar buiten gebracht dat het het contract van René Roord had verlengd....

troupee-fc-utrecht-rechtsback-2019 troupee-fc-utrecht-rechtsback-2019
Eerste elftal9 uur ago

Troupée rijp voor een terugkeer? “Het liefst wil ik natuurlijk eredivisie spelen”

Een seizoen lang werd Troupée bestempeld als een (groot) talent. De rechtsback groeide bij FC Utrecht uit tot publiekslieveling. Troupée...

rasmus-bengtsson-fc-twente-wijzen rasmus-bengtsson-fc-twente-wijzen
FC Twente Nieuws11 uur ago

Bengtsson stopt na conflict met voetballen: “Niet zoals ik had gewild”

Voormalig FC Twente-verdediger Rasmus Bengtsson heeft besloten om zijn kicksen aan de wilgen te hangen. De inmiddels 34-jarige verdediger is...

gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste gijs-smal-linksback-fc-twente-2020-2021-grolsch-veste
Eerste elftal12 uur ago

Smal knokt zich terug en profiteert van vormdip Oosterwolde

Ondanks het verlies tegen PEC Zwolle is er toch één speler van FC Twente opgenomen in het elftal van de...

jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020 jan-streuer-trainingscomplex-fc-twente-2020
Eerste elftal13 uur ago

Streuer pareert kritiek Derksen en krijgt steun van zaakwaarnemer Drommel

Johan Derksen en René van der Gijp haalden tijdens de uitzending van Veronica Inside hard uit naar Jan Streuer. Beide...

jurgen-ekkelekamp-ajax-thuisshirt-kk-divisie jurgen-ekkelekamp-ajax-thuisshirt-kk-divisie
Eerste elftal13 uur ago

Ekkelenkamp opnieuw gelinkt aan FC Twente: “Mag nu wel weg bij Ajax”

Eén van de namen die afgelopen zomer veelvuldig werd gelinkt aan FC Twente is die van Jurgen Ekkelenkamp. Jan Streuer...

johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020 johan-derksen-tafelheer-veronica-inside-mei-2020
FC Twente Nieuws14 uur ago

Derksen en Van der Gijp halen uit naar Streuer: “Laag en asociaal”

Na lang onderhandelen zijn FC Twente en PSV tot een akkoord gekomen over de transfersom van Joël Drommel. De onderhandelingen...

joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021 joel-drommel-willem-ii-fc-twente-2020-2021
FC Twente Nieuws1 dag ago

Het dreigde fout te gaan: “Vader Drommel sloeg vorige week met de vuist op tafel”

Een paar weken geleden bereikte Drommel een persoonlijk akkoord met PSV. Terwijl Drommel relatief snel een overeenkomst sloot met PSV...

Advertisement