Samenvatting AZ - FC Twente seizoen 2021-2022 (0-1)

AZ en FC Twente waren zondagavond verantwoordelijk voor de afsluiter van speelronde 26. Voor de wedstrijd was het gat tussen de Alkmaarders en de Tukkers slechts drie punten in het voordeel van AZ. Dit gat is nu verdwenen want FC Twente won de wedstrijd knap met 1-0.

Tot de dertigste minuut ging de wedstrijd gelijk op, maar kwamen beide ploegen niet tot gevaarlijke kansen. In de dertigste minuut volgde er een knappe aanval van FC Twente die af werd gemaakt door Daan Rots. Helaas stond hij net buitenspel en werd zijn treffer afgekeurd.

In de 38e minuut geen kans voor FC Twente, maar een gele kaart voor Sadílek die met zijn noppen vol de enkel van zijn tegenstander raakte. Het was een pittige overtreding, maar de VAR besloot niet in te grijpen.

In de rust geen wissels bij FC Twente, maar wel bij de thuisploeg. Sowah en Aboukhlal kwamen in de ploeg voor Evjen en Pavlidis. Na een uur spelen en weinig noemenswaardige kansen, was het ook Jans die zijn eerste wisselmoment pakte. De trainer bracht de veelbesproken Cerny voor Misidjan. Nog geen minuut later lag de 1-0 in het net. Het was Brenet die op aangeven van Smal de 1-0 scoorde.

Na de 1-0 werd AZ gevaarlijker en was het in de 71e minuut dicht bij de gelijkmaker. Het was echter Robin Pröpper die de bal van de lijn haalde. Twee minuten later het tweede wisselmoment bij FC Twente. Limnios en Bosch kwamen in het veld voor Rots en Vlap. Limnios kreeg in de 84e minuut nog een schotkansje, maar deze werd gekeerd. In de 90e minuut de laatste wissel van Jans. Zerrouki werd naar de kant gehaald voor Pierie. Het veranderde niets meer aan de eindstand en FC Twente won met 1-0.