Samenvatting eerste wedstrijd: CVV Sparta Enschede - FC Twente

FC Twente heeft de eerste wedstrijd van het seizoen met ruime cijfers weten te winnen. In het oefenduel was CVV Sparta Enschede de tegenstander. Hoewel beide teams de kleedkamers na 45 minuten nog opzochten met een 1-2 stand, liepen de Tukkers de tweede helft ver uit. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-8. De samenvatting van de wedstrijd is onderaan het bericht te zien.

Al snel kwam de ploeg van Ron Jans op voorsprong. Na drie minuten was het namelijk Virgil Misidjan die de score met een hard schot wist te openen. Dit goede begin wist FC Twente echter niet door te trekken. Sterker nog, een half uur later volgde de gelijkmaker.

En dat was een gelijkmaker om in te lijsten. Van tientallen meters van het doel wist Imar Bult de bal over Jeffrey de Lange heen te plaatsen. Toch wist FC Twente de schade voor rust alweer te herstellen. Het was Daan Rots die zijn ploeg op een tweede voorsprong schoot.

Na rust kwamen de Tukkers eindelijk op schot. Met een bijna geheel nieuw elftal vielen de doelpunten als rijpe appelen. Zerrouki nam twee van de vijf goals die in de tweede helft vielen voor zijn rekening. Vooral zijn eerste was er eentje om te onthouden. De Algerijn maakte de 3-1 namelijk van een behoorlijke afstand.

Ook Smal wist van een redelijke afstand te scoren, dit deed hij in tegenstelling tot Zerrouki vanuit een vrije trap. Naast Smal en Zerrouki wisten ook Oosterwolde, Roossien en Rots de bal in de tweede helft in het netje te krijgen. Roossien maakte de laatste treffer van de wedstrijd en bepaalde zo de eindstand op 1-8.

De opstelling in de eerste helft: De Lange, Everink, Dumic, Pröpper, Smal, Staring, Bosch, Van Leeuwen, Menig, Rots en Misidjan.

De opstelling in de tweede helft: Unnerstall, Troupee, Hilgers, Oosterwolde, Smal, Roemeratoe, Zerrouki, Bruns, Roossien, Rots, Van Leeuwen.