Samenvatting Excelsior - FC Twente (v) seizoen 2021-2022 (0-5)

Voor FC Twente Vrouwen stond vanavond de wedstrijd tegen hekkensluiter Excelsior op het programma. De ploeg van Robert de Pauw had maar één missie en dat was winnen om zo een gat te slaan van drie punten op de grote concurrent Ajax. De dames slaagden met vlag en wimpel want Excelsior werd voor de derde keer dit seizoen verslagen.

Tijdens de eerste confrontatie dit seizoen in Enschede werd het 7-1 voor de Tukkers. De wedstrijd erop bij Excelsior viel de score met 9-1 nog hoger uit. Vrijdagavond, tijdens de derde en laatste confrontatie van het huidige seizoen werd het 9-0 voor de regerend kampioen.

Het was Excelsior die al in de tweede minuut de score opende middels een eigen doelpunt. Na de 2-0 van Kalma waren het opnieuw de Rotterdammers die de bal in het eigen doel werkten. Van Dooren maakte er vervolgens 4-0 van. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft viel er een stuk minder te genieten qua doelpunten. Pas in de 85e minuut scoorde Renate Jansen de 5-0. Dit was direct ook de laatste treffer van de avond.

Door de overwinning op Excelsior heeft FC Twente nu drie punten voorsprong op de directe concurrent Ajax. De Tukkers spelen in totaal nog vijf wedstrijden waarvan de laatste op 20 mei op bezoek bij de Amsterdammers.