Samenvatting FC Emmen - FC Twente seizoen 2020-2021 (1-4)

FC Twente speelde zaterdag de eerste wedstrijd van de tweede deel van de competitie. De ploeg van Ron Jans ging op bezoek bij hekkensluiter FC Emmen en stond na 45 minuten al met 3-0 voor. In de tweede helft scoorden beide ploegen één keer wat de eindstand bepaalde op 4-1.

Ron Jans moest twee wijzigingen doorvoeren ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Sparta. Brama moest afhaken met een spierblessure en Danilo startte op de bank. Hij moest na familiebezoek in quarantaine en trainde daarna slechts twee keer mee. Hierdoor was hij niet fit genoeg om te starten. Zerrouki nam de plek in van Brama en Bosch van Danilo. Bosch startte op tien en Ilic schoof door naar de voorste linie.

Eerste helft

De eerste helft was weinig spectaculair, maar het effectieve FC Twente ging wel rusten met een 3-0 voorsprong. De eerste kans in de 16e minuut was direct raak. Oosterwolde stoomde door tot de achterlijn en trok de bal voor op Cerny die de bal in het doel werkte.

In de 31e minuut het eerste wapenfeit van FC Emmen, maar Drommel zag een kopbal uit een vrije trap een meter voorlangs gaan. Twee minuten later sloeg FC Twente opnieuw toe. Nu was Cerny de aangever en Menig de doelpuntenmaker. De linksbuiten zag zijn inzet via de vingers van Telgenkamp en onderkant lat in het doel verdwijnen. In de 42e minuut was het Bosch die, wederom op aangeven van Oosterwolde, de 3-0 achter Telgenkamp werkte. Het was zijn eerste officiële treffer voor de Tukkers. Zowel bij de 2-0 als bij de 3-0 was er een belangrijke rol voor Zerrouki. Hij leverde beide pre-assists.

Zoals verwacht kwam FC Emmen fel uit de kleedkamers, maar echt gevaar leverde dit niet op. Toch was het FC Emmen dat de 1-3 scoorde. Een discutabel doelpunt waarbij Drommel niet vrijuit ging. Hij werd gehinderd binnen de vijf meter, maar kwam allesbehalve overtuigend uit. Lang duurde de euforie bij FC Emmen niet want vier minuten later was het Cerny die de 4-1 scoorde en daarmee zijn tweede van de avond. De Tsjech deed dit op aangeven van Danilo die net een minuut in het veld stond. In de 88e minuut nog twee wissels bij FC Twente. Selahi en Markelo kwamen in het veld voor Bosch en Ebuehi. Dit veranderde niets aan de uiteindelijke stand van 4-1.

Debuut Daan Rots

In de 79e minuut was er nog een mooi moment voor Daan Rots. Hij mocht invallen voor Cerny en maakte hiermee zijn debuut voor FC Twente. De aanvaller gaat binnenkort naar alle waarschijnlijkheid een contract tekenen bij FC Twente. Ook Van Leeuwen, die al eerder een contract kreeg bij FC Twente, mocht invallen. Hij kwam in het veld voor Ilic.