Samenvatting FC Groningen - FC Twente seizoen 2021-2022 (1-1)

FC Twente heeft vrijdagavond een punt over weten te houden aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De Tukkers speelden met 1-1 gelijk en is nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Het was een wedstrijd waarin veel gebeurde en maar liefst twee keer een Gronings doelpunt werd afgekeurd. Hierdoor liepen de emoties soms hoog op, maar uiteindelijk hoefde Van den Kerkhof de rode kaart niet te gebruiken.

FC Twente kwam slecht uit de startblokken en liet zich verrassen door een zeer agressief FC Groningen. Het resulteerde al in de achtste minuut in een tegentreffer. Het was Ngonge, twee jaar geleden nog op de radar bij FC Twente, die knap de 1- in de kruising werkte. De bal werd onderweg nog licht getoucheerd door Brama.

In de 27e minuut kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong via Van Leeuwen, maar de Groningse aanvaller zag zijn doelpunten worden afgekeurd door de scheidsrechter. Hij zag dat Van Leeuwen Pröpper licht raakte en hierdoor uit onbalans bracht. Omdat er contact was kon de VAR niet ingrijpen, dit to frustratie van Van Leeuwen.

Na rust was het opnieuw FC Groningen dat tot scoren kwam, en deze keer was et wel de VAR die ingreep. In aanloop naar het doelpunt werd er hands gemaakt waardoor het Groningse feest niet doorging. Na dit moment kwam FC Twente steeds beter in de wedstrijd.

Na het inbrengen van Misidjan, Cleonise en Ugalde was het de Costa Ricaan die zijn eerste doelpunt scoorde. Hij profiteerde op karakter van een misverstand in de verdediging en tikte de bal vlak voor de voet van de doelman tussen de palen. Opnieuw liepen de emoties hoog op aan de kant van FC Groningen omdat Pröpper vlak daarvoor een overtreding begaan zou hebben. De VAR constateerde het tegenovergestelde en greep niet in.

In de slotfase was het FC Twente dat nog dichtbij de overwinning was. Misidjan, Ugalde en Cleonise kregen allemaal nog een grote kans waarvan de grootste op naam kwam van Celonise. Zijn kopbal spatte echter uiteen op de lat. Al met al was een gelijkspel een juiste afspiegeling van de wedstrijd.