Samenvatting FC Twente - Ajax seizoen 2021-2022 (1-1)

In de tweede wedstrijd van het seizoen heeft FC Twente meer dan verdienstelijk spel op de mat gelegd. Tegen de regerend landskampioen Ajax wisten de Tukkers het op een gelijkspel te houden. Robin Pröpper was na afloop de gevierde man. De nieuweling wist in de 87e minuut keihard voor 1-1 te tekenen.

FC Twente hield zich in de eerste helft al knap staande. De ploeg van Ron Jans gaf nauwelijks kansen weg en wist via Manfred Ugalde en Queensy Menig zelf wel tot gevaarlijke momenten te komen. Vooral Ugalde was een aantal keer dichtbij, zowel met het hoofd als de voet.

Het goede tactische plan van de Tukkers wekte de nodige irritatie bij de tegenstander. Davy Klaassen en Edson Alvarez konden zich daardoor niet beheersen. De twee Ajacieden konden zich niet weerhouden van slaande bewegingen. Klaassen kreeg geel, terwijl Alvarez niet op de bon ging. Diezelfde Alvarez was ook verantwoordelijk voor de grootste kans aan de kant van Ajax in de eerste helft. Uit een corner stuitte de Mexicaan op Lars Unnerstall.

Het tweede bedrijf begon met een grote kans voor de Tukkers. Na een goede actie van Menig, kreeg Vlap de bal op de rand van de zestien. Door de lastige stuit kon de aanvallende middenvelder de bal echter niet richting het doel verwerken. Niet veel later wist Ajax het net wel te vinden. Na een lage voorzet belandde de bal via Pröpper en Unnerstall op de paal. Doordat de bal terug in het veld kwam, kon Haller het laatste tikje geven: 0-1.

Na de frommeltreffer van de Ajacieden wist FC Twente nog wel gevaarlijk te worden. Tot de 88e minuut werd dit echter niet in doelpunten vertaald. Tot de bal aan kwam rollen voor Robin Pröpper. De aanvoerder haalde snoeihard uit en tekende zo voor 1-1. Naast Pröpper wist Unnerstall ook nog een heldenrol op zich te nemen. De Duitse goalie wist in de slotseconden een inzet van Danilo nog geweldig te keren.

De opstelling: Unnerstall, Troupée, Pröpper, Oosterwolde, Smal ('72 Hilgers), Zerrouki, Sadílek, Vlap ('65 Bosch), Ilic ('65 Cleonise), Ugalde ('85 Rots), Menig.