Samenvatting: FC Twente blameert zich op eigen veld tegen sc Heerenveen

FC Twente ging afgelopen zaterdag op eigen veld met 4-0 onderuit tegen sc Heerenveen. Tijdens het thuisdebuut van trainer Gertjan Verbeek kwam de ploeg uit Enschede te kort en kon het niet op tegen de ploeg van Jurgen Streppel.

Na een kwartier spelen was het Thomas Lam die namens FC Twente als enige een schot gaf op het doel van Heerenveen, maar de bal belandde ver over het doel. Snel daarna werd Heerenveen gevaarlijk. De Friese club kreeg door zwak verdedigend werk verschillende kansen op doel en in 24e minuut was het Daniel Höegh die de 1-0 voor Heerenveen vanuit een voorzet binnen weet te schieten.
Snel daarna mag FC Twente aanleggen voor een vrije trap, maar opnieuw schiet Thomas Lam de bal hoog over het doel. Voor rust werd sc Heerenveen opnieuw gevaarlijk, een slechte terugspeelbal van Cuevas zorgde ervoor dat Michel Vlap kon uithalen, 2-0.

Na rust was het Michael Liendl die achterbleef in de kleedkamer. Hij werd gewisseld voor Adnane Tighadouini. De club uit Enschede begon gelijk sterk en creëerde twee gevaarlijke kansen door Assaidi en Tighadouini, maar beide schoten belandde naast het doel. Jensen wist tien minuten daarna zichzelf gevaarlijk te maken in het zestien meter gebied van de Friezen, maar het schot belandde tegen aanvaller Boere. Heerenveen wachtte geen moment en ging voor de counter. FC Twente doelman Brondeel kwam uit voor de bal, maar passte deze ongelukkig in de voeten van Martin Ödegaard die de 3-0 binnenschoot.

In de 73e minuut was FC Twente opnieuw gevaarlijk. Een voorzet van Cristian Cuevas belandde via Boere in de voeten van Luciano Slagveer, maar ook hij wist niet raak te schieten. Heerveen was nog niet klaar, want in de 87e minuut werd een hoge steekbal op Henk Veerman gegeven die de bal achter keeper Jorn Brondeel schoot.

Brondeel, Van der Lely, Bijen, Thesker, Cuevas, Lam, Liendl (46. Tighadouini), Jensen, Slagveer (79. George), Assaidi en Boere