Eerste elftal

Samenvatting: FC Twente boekt belangrijke uitzege op bezoek bij Telstar

FC Twente heeft vrijdagavond haar vierde overwinning van het seizoen geboekt. In het Rabobank IJmond Stadion wist de ploeg van trainer Marino Pusic met 1-3 te winnen van Telstar. Na een 1-1 ruststand kwam de overwinning in het laatste kwartier van de wedstrijd tot stand.

De Tukkers kwamen in Velsen-Zuid snel op een 1-0 achterstand, nadat Telstar na twee minuten al een waarschuwingsschot loste daar was het ruim één minuut later wel raak. Een corner werd door FC Twente slecht verwerkt, waarna Shaquill Sno de 1-0 tegen de touwen kon werken. Niet snel daarna kwam FC Twente alweer op gelijke hoogte door een goal van Tom Boere die een voorzet van Aitor Cantalapiedra binnen kopte.

Na rust gebeurde er weinig bijzonders en besloot Pusic om Jari Oosterwijk in de ploeg te brengen voor Boere. Een wissel waar de trainer geen spijt van zou krijgen. Slechts 134 seconden na zijn invalbeurt wist de boomlange spits met zijn eerste balcontact de 1-2 op het scorebord te zetten. In blessuretijd maakte FC Twente er zelfs nog 1-3 van door een doelpunt van Rafik Zekhnini, na goed voorbereidend werk van Javier Espinosa.