SAMENVATTING: FC Twente boekt moeizame oefenzege op HSC '21

FC Twente heeft dinsdagavond haar tweede oefenwedstrijd afgewerkt. Tegen HSC '21 werd er gewonnen, al ging dit behoorlijk moeizaam. De ploeg van Ron Jans hield nog wel de nul, maar het aanvalsspel hield niet over. In Haaksbergen eindigde de wedstrijd in 0-2. De samenvatting van het duel is onderaan het bericht te zien.

Net als tegen Sparta Enschede kwamen de Tukkers ook nu vroeg op voorsprong. Deze keer was het niet Virgil Misidjan, maar Daan Rots die de bal na een aantal minuten in het net wist te plaatsen. De ploeg wist het goede begin niet door te zetten, want de tweede treffer volgde pas ruim een half uur later.

Deze treffer kwam van Jayden Oosterwolde, die na veertig minuten de diepte in werd gestuurd en vervolgens wist af te ronden. Oosterwolde leek al eerder op het scorebord te komen, maar toen had hij de bal met de hand geraakt en ging het doelpunt dus niet door.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord door beide ploegen. En dat valt vooral de mannen van Ron Jans te verwijten. Uit het Twitter-verslag van Leon ten Voorde bleek dat de Tukkers vooral moeite hadden met het drukzetten van de tegenstander uit Haaksbergen. Volgens Ten Voorde werd de 2-0 zelfs 'tegen de verhouding in' gemaakt.

Wat daarnaast opviel was het vele doorwisselen van Jans. Het ging zelfs zover dat er meerdere spelers die al gewisseld waren later weer in werden gebracht. Dit alles gebeurde na de rust. De opstelling bleef in de eerste helft zoals onderstaand.

De opstelling: De Lange, Troupee, Hilgers, Dumic, Oosterwolde, Staring, Roemeratoe, Zerrouki, Menig, Rots, Misidjan.