Samenvatting: FC Twente boekt zwaarbevochten zege in Breda

Afgelopen dinsdag boekte FC Twente voor het eerst dit seizoen een uitoverwinning. In Breda werd er nipt met 1-2 van NAC gewonnen. Oussama Assaidi was met twee doelpunten de grote man bij de Tukkers.

[google]De eerste helft zag het er nog niet naar uit dat Twente aanspraak mocht maken op drie punten. De ploeg speelde heel matig en leed veel balverlies. Het initiatief lag bij de thuisploeg, maar die wisten daar ook niet veel raad mee.

Het spektakel kwam pas na rust. Bij een afstandsschot van Assaidi dook NAC-doelman Bertrams over de bal heen. Tien minuten later viel de gelijkmaker toen Bijen de bal achter zijn eigen doelman werkte. Weer twee minuten later zorgde Assaidi, opnieuw van afstand, maar dit keer met een schitterende treffer voor de 1-2. De slotfase van het duel verliep tumultueus. De thuisploeg zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar dit lukte niet. In een tegenaanval omspeelde invaller Slagveer doelman Bertrams, die de aanvaller op schandalige wijze onderuit schopte. Het leverde de keeper de rode kaart op en Slagveer een ernstige schouderblessure.