Samenvatting: FC Twente en RKC delen de punten na spectaculair slot

FC Twente en RKC Waalwijk hebben zondagmiddag in De Grolsch Veste de punten gedeeld. In de 89ste minuut stond er nog een 1-2 stand in het voordeel van RKC op het scorebord, maar een luttele zeven minuten later eindigde het duel in 3-3.

De beide ploegen begonnen gezapig aan het duel, maar halverwege de wedstrijd kwam RKC op een 0-1 voorsprong. Na 24 minuten was het RKC'er Anas Tahiri die een prachtige en zelf opgezette aanval afrondde. De ploeg van trainer Gonzalo García kon er gedurende het eerste bedrijf weinig tegen overzetten.

Na de thee kwam FC Twente beter uit de kleedkamer en kreeg het diverse grote kansen op de gelijkmaker. In de 64ste minuut was het dan eindelijk raak. Calvin Verdonk gaf een uitstekende dieptepass op spits Haris Vuckic en de Sloveen schoot op keurige wijze de 1-1 tegen de touwen.

FC Twente leek snel daarna op een 2-1 voorsprong te komen via Rafik Zekhnini, maar deze treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Enkele minuten later was het wel raak voor RKC, nadat Ingo van Weert halfslachtig ingrijpen van Xandro Schenk afstrafte: 1-2.

De Tukkers leken af te stevenen op de eerste nederlaag van het seizoen, maar in de 90ste minuut tekende Vuckic op aangeven van Javier Espinosa voor de 2-2. Even later scoorde Zekhnini op prachtige wijze de 3-2 en leek FC Twente de volle buit te pakken. Ware het niet dat slechts een minuut later de verdediging van FC Twente steken liet vallen en linksback Paul Quasten de 3-3 kon maken. Even later kreeg Hans Mulder zelfs nog de kans op 3-4, maar Drommel kon de bal met zijn voet tegen de paal werken.

De samenvatting van het duel (zowel de korte als de lange versie) zijn hieronder te bekijken.