Samenvatting FC Twente - Excelsior seizoen 2022-2023 (4-0)

Samenvatting FC Twente - Excelsior seizoen  2022-2023 (4-0)

Woensdagavond trapte FC Twente om 21:00 uur af tegen Excelsior. De Tukkers misten door blessures Pröpper, Pleguezuelo, Sadílek, Steijn en Vlap. Ook Misidjan ontbrak in de wedstrijdselectie. De linksbuiten kon zich niet schikken in zijn positie op de bank. Ondanks deze afwezigen werd er met 4-0 gewonnen.

FC Twente schoot in eigen huis werkelijk uit de startblokken. Al binnen de minuut wist Cleonise de de Tukkers op voorsprong te schieten. Zeven minuten later werd de score verdubbelt. Tzolis wist op aangeven van Van Wolfswinkel keurig binnen te schieten. Nog binnen het kwartier kreeg Hilgers de uitgelezen mogelijkheid voor de 3-0. De verdediger schoot op aangeven van Smal echter net over.

In de 24e minuut leken de Rotterdammers wat terug te doen. Aanvaller Driouech werd vrij gespeeld en schoot knap raak. De goal werd echter met hulp van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Een minuut later wist Excelsior zich opnieuw te melden in het strafschopgebied. Unnerstall wist echter de bal tegen te houden. In het overige deel van de eerste helft wisten beide ploegen niet meer te scoren waardoor er met een 2-0 stand werd gerust.

Waar de eerste helft een bliksemstart kende, was dit in de tweede helft niet het geval. Na een kwartier spelen was het hoogtepunt de rentree van Brama. De middenvelder verving Van Wolfswinkel. Ook Cerny kwam het veld binnen voor Cleonise. Met nog geen drie minuten in het veld wist de Tsjech al voor de 3-0 te zorgen. Op fraai aangeven van Smal tikte de rechtsbuiten keurig binnen.

Ook in het slot van de wedstrijd waren beide ploegen niet meer nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. De Rotterdammers kwamen in de tweede helft tot slechts één schot op doel. Deze wist Unnerstall te keren, hierdoor houdt de doelman voor de vierde keer dit seizoen een clean sheet. In de absolute slotfase was het toch Cerny met het slotakkoord. De Tsjech zette de eindstand op 4-0.