Samenvatting FC Twente - Feyenoord KNVB-beker 2021-2022 (2-1)

In de tweede ronde van de beker stond er voor FC Twente een wedstrijd tegen Feyenoord op het programma. Het duel tussen de nummer drie en de nummer vijf van de eredivisie werd afgetrapt om 18:00 in een lege Grolsch Veste. De Tukkers begonnen ongewijzigd aan het duel. In de eerste helft lag het tempo hoog en waren er pogingen aan beide kanten. De wedstrijd werd echter beslist in de verlenging. Manfred Ugalde schoot FC Twente naar de volgende ronde van de beker.

Eerste helft

FC Twente begon in tegenstelling tot de vorige wedstrijd met Feyenoord aanvallend. Na 20 seconden mocht de ploeg van Jans al aanleggen om een corner te nemen. De Rotterdammers kregen de eerste een grote kans. Na een gemiste onderschepping van Oosterwolde schoot Alireza Jahanbakhsh in de 10de minuut tegen de paal.

Vanaf minuut 25 nam Feyenoord het initiatief in handen. In 32e minuut moest Unnerstall reddend optreden na een schot van Dessers. Drie minuten later stond de Duitse sluitpost weer in de baan van een schot van Geertruida. Vlak voor de rust mocht Sadílek aanleggen voor een vrije trap na hands van Senesi. Zijn poging kwam niet verder dan de muur, maar zorgde ervoor dat Zerrouki een volley kon afvuren richting Bijlow. Zijn poging met het linkerbeen raakte de paal.

Er waren nog maar twee minuten gespeeld toen Cyril Dessers de score opende. Na zwak ingrijpen in de laatste linie kon de spits bij de tweede paal de bal in het dak schieten. Na de goal bleven de Rotterdammers aandringen. Jahanbakhsh schoot niet veel later voor de tweede keer in de wedstrijd op de paal.

In de 79e minuut kwam FC Twente op gelijke hoogte. Bijlow ging op de achterlijn het sprintduel met Oosterwolde aan, maar verloor deze. Na een voorzet kwam de bal in de kluts voor de voeten van Giovanni Troupée. Hij bleef kalm en schoot de bal in het doel waar enkel veldspelers in stonden. De gelijkmaker was zijn eerste goal in dienst van de Enschedeërs. Na 90 minuten te hebben gespeeld was er nog geen winnaar in de Grolsch Veste.

Verlenging

Unnerstall liet in de verlening maar weer eens zien hoe belangrijk hij is. Hij keerde op fenomenale wijze de inzet van Dessers en hield FC Twente op de been. Na een counter testte Ugalde Bijlow met een schot in hoek. Echter miste het schot kracht om het de doelman lastig te maken. Niet veel later kwam er nog een kans voor de Costa Ricaan. De voorzet van Limnios werd perfect neergelegd door Cleonise en de spits faalde niet: 2-1. Hij was weliswaar de matchwinner, maar de man van de wedstrijd was toch absoluut Lars Unnerstal. Hij wist in de slotfase van de verlenging een vrije trap tegen te houden van Diemers.

In de laatste minuut kwam Nelson nog heel dichtbij, maar Oosterwolde lag voor de lijn om de bal tegen te houden. Het bleek het laatste moment in deze slepende wedstrijd te zijn. FC Twente bekert door.