Samenvatting FC Twente - Feyenoord seizoen 2020-2021 (2-2)

FC Twente en Feyenoord hebben in de Grolsch Veste de punten gedeeld. Na 90 minuten spelen stond er in Enschede een stand van 2-2 op het scorebord. De wedstrijd werd gedomineerd door fouten, in de eerste helft kwam dat vooral door Feyenoord. In het tweede bedrijf had ook FC Twente daar een aandeel in.

Vooral in de achterhoede ging het bij Feyenoord meermaals mis. Spajic en Marsman beleefde niet hun beste wedstrijd uit hun carrière, ook Senesi kwam er aantal keer niet goed uit. FC Twente wist hier echter niet genoeg van te profiteren. Weliswaar kwamen de Tukkers op een 2-0 voorsprong, maar gaven zij die in de tweede helft door onder andere een fout van Roemeratoe weg.

De eerste helft

Na een slordige openingsfase waarin vooral FC Twente de bal had brak Narsingh de wedstrijd rond de twaalfde minuut open. Na een verkeerde pass van Spajic kwamen de Tukkers er razendsnel uit. Nadat Narsingh de zestien in dribbelde moest Senesi ingrijpen. Dit deed de Argentijn, echter raakte hij de bal daarbij niet. Makkelie besloot daarom een penalty toe te kennen aan FC Twente. Danilo schoot vanaf elf meter vervolgens overtuigend binnen. Zo scoorde de Braziliaan na een hele lange tijd eindelijk weer eens een keer.

Niet veel later was het weer FC Twente dat de vijandelijke zestien bestormde. Na een slim hakje van Menig kon Narsingh de bal laag voorgeven. Na wat schermutselingen gaf Ebuehi uiteindelijk het laatste tikje, de Nigeriaan zorgde daarmee voor de 2-0.

Dat het eerste bedrijf vermakelijk was werd tien minuten na de 2-0 nog maar eens bestempeld door Toornstra. Na een voorzet vanaf de rechterkant viel de bal op zo'n twintig meter van het doel voor de middenvelder. Toornstra dacht vervolgens niet lang na en joeg de bal keihard in de kruising.

De ploeg van Dick Advocaat wist echter niet veel vertrouwen te putten uit die treffer. Door de vele slordigheden achterin bleef FC Twente nog altijd het meest dreigend. De dreiging leidde in de eerste helft niet meer tot grote kansen voor de Tukkers.

De tweede helft

Nadat de tweede helft nog nauwelijks begonnen was leverde Spajic wederom een dramatische pass af. Senesi kon de bal hierdoor niet controleren, wederom leek Narsingh te kunnen profiteren. De rechtsbuiten raasde op het doel van Marsman af. Laatstgenoemde wist de poging van Narsingh echter tot een corner te verwerken.

Tien minuten later kon Narsingh voor de zoveelste keer profiteren van een flater bij Feyenoord. Nu was het Marsman die de bal volledig mistte en daardoor volledig uit positie kwam te staan. Danilo onderschepte en gaf de bal vervolgens aan Narsingh. Oog in oog met een veldspeler van Feyenoord slaagde Narsingh er echter niet in om het net te vinden.

Ook FC Twente besloot na 65 minuten deel te nemen aan het foutenfestival. Roemeratoe dacht de bal na een verkeerde aanname rustig terug te spelen op Dumic. Dit lukte de middenvelder echter niet, toen Dumic de fout probeerde te herstellen haalde hij Sinisterra in de zestien onderuit. Berghuis faalde vervolgens niet vanaf elf meter.

Hierna volgde geen 100 procent kansen meer voor beide ploegen. Ondanks dat FC Twente wat wegzakte en Feyenoord daardoor de bal had, konden de Rotterdammers daar niet van profiteren.

De opstelling: Drommel, Ebuehi ('72 Markelo), Dumic, Pierie, Oosterwolde, Zerrouki, Roemeratoe, Bosch, Narsingh ('86 Van Leeuwen), Danilo ('86 Abbas), Menig ('86 Rots)