Samenvatting FC Twente - FK Cukaricki Conference League seizoen 2022-2023

FC Twente heeft donderdag goede zaken gedaan door FK Cukaricki met duidelijke cijfers te verslaan. Onder het toeziend oog van 22.500 supporters wonnen de Tukkers met maar liefst 4-1 van de Servische club. Het was ruim voldoende om over twee wedstrijden met 7-2 te winnen. In de play-offs wacht nu Fiorentina.

FC Twente liet zich in eerste instantie nog verrassen, want het kwam al in de zevende minuut op een 1-0 achterstand. De spelers mochten vervolgens Unnerstall bedanken dat het niet opnieuw een wedstrijd werd. De Duitser blonk wederom uit en hield enkele ballen knap uit zijn doel.

In de zestiende minuut was het FC Twente dat de gelijkmaker scoorde. De voorzet van Smal werd slecht verwerkt door de Servische verdediging waardoor de bal doorschoot naar de tweede paal. Hier verscheen Pröpper als een duveltje uit een doosje en gleed de 1-1 binnen. Vlap bracht de stand nog voor rust op 2-1 door een schitterende kopgoal.

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder, tot dat invaller Tzolis het op zijn heupen kreeg. De vervanger van Misidjan scoorde in de slotfase twee fraaie doelpunten en deed hiermee een sollicitatie naar een basisplek tegen Fortuna Sittard. Helemaal omdat zijn concurrent Misidjan een ongelukkige wedstrijd speelde.