Samenvatting: FC Twente houdt punt over aan duel tegen Vitesse

FC Twente speelde afgelopen zaterdag in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Vitesse. Middenvelder Fredrik Jensen scoorde namens FC Twente de enige treffer.

Na het fluitsignaal was het Vitesse dat als eerste gevaarlijk was. De Arnhemmers konden een hoekschop echter niet omzetten in een doelpunt.

In de 14e minuut kreeg FC Twente de eerste grote kans. Op de helft van Vitesse werd er knap samen gespeeld tussen Oussama Assaidi en Fredrik Jensen. Assaidi gaf speelde de bal op Jensen die doordrong in de zestien meter. De Fin maakte een knappe draaibeweging en scoorde, 1-0.

Toch gaf de ploeg van Henk Fraser niet op. Een kwartier later kwam de bal vanuit een ingooi bij middenvelder Maison Mount terecht, die Vitesse weer op gelijke hoogte bracht, 1-1. Voor rust had Peet Bijen nog een grote kans, maar de verdediger kopte de bal recht in de handen van doelman Pasveer.[google]

Na rust hadden beide ploegen weinig grote kansen. In de 65e minuut was FC Twente nog dichtbij een treffer, maar een corner van Danny Holla werd uit het doel getikt door keeper Pasveer. Zowel FC Twente als Vitesse kwam niet meer tot scoren in de Grolsch Veste waardoor het in 1-1 eindigde.