Samenvatting: FC Twente lijdt tweede seizoensnederlaag bij Feyenoord

FC Twente leed zondagmiddag haar tweede seizoensnederlaag in de eredivisie. De ploeg van trainer Gonzalo García ging op bezoek bij Feyenoord, waar het met 5-1 onderuit ging.

Al in de zesde minuut kwam Feyenoord op voorsprong. Steven Berghuis, die een verleden in Enschede heeft, kapte zijn tegenstander uit en werkte de 1-0 binnen. In de 23ste minuut leed de thuisploeg kostbaar balverlies, waarna Aitor Cantalapiedra FC Twente op 1-1 zette. Slechts drie minuten later kwam Feyenoord via Jens Toornstra op 2-1.

Vlak na rust zette Sam Larsson de bal voor, maar verlengde Peet Bijen 'm in eigen doel. In de 67ste minuut wist Joël Drommel een hard schot te keren, echter zette Luis Sinisterra vanuit de rebound de 4-1 op het scorebord. In de slotfase besliste Larsson de eindstand op 5-1.

Dankzij de nederlaag zakt FC Twente naar de achtste plek op de ranglijst. De Tukkers wisten tot dusver twaalf punten te verzilveren. FC Twente gaat aankomende zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam, dat momenteel de zevende plek invult.