Samenvatting: FC Twente met hakken over de sloot langs Almere City

FC Twente boekte vrijdagavond een moeizame overwinning op directe concurrent Almere City. Door een vroege treffer van spits Tom Boere wist de ploeg van trainer Marino Pusic de Almeerders ternauwernood van zich af te schudden in de eigen Grolsch Veste.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam na een flitsende aanval via Javier Espinosa en Aitor op een 1-0 door een treffer van Boere. Vervolgens raakte Rafik Zekhnini in de achttiende minuut nog de lat. De Enschedeërs verzuimden om in het eerste half uur afstand te nemen van Almere City, waarna FC Twente de wedstrijd dramatisch vervolgde. Voor rust leidde dat nog niet tot gevaar.

Na rust begon de ploeg van Pusic net zo slecht als dat het de eerste helft eindige. Behoudens een sterke fase, waarin de ploeg enkele kansen had op de 2-0. Die treffer viel niet, waardoor Almere City in leven bleef. De bezoekers hadden enkele grote kansen op de gelijkmaker, maar door het ontbreken van scherpte en enkele goede reddingen van doelman Joël Drommel bleef het 1-0.

De overwinning was helaas niet genoeg voor het winnen van de periodetitel. Hiervoor was FC Twente afhankelijk van het resultaat bij Sparta Rotterdam - Telstar en Go Ahead Eagles - Cambuur Leeuwarden. Beide ploegen wisten met respectievelijk 3-2 en 2-0 te winnen, waardoor Sparta, dat in poleposition was, er met de periodetitel vandoor ging. Hieronder de samenvatting van het duel tussen FC Twente en Almere City.