Samenvatting: FC Twente met ruime cijfers langs FC Eindhoven

Afgelopen dinsdagavond was FC Twente met 3-0 te sterk voor KNVB beker tegenstander FC Eindhoven. De ploeg uit Enschede wist de wedstrijd naar zich toe te trekken en gaat hiermee door naar de achtste finales van het KNVB beker toernooi, met als tegenstander Ajax.

[google]FC Twente begon de wedstrijd sterk en tekende al in de vijfde minuut voor het eerste schot op doel. De uithaal van Tighadouini belandde echter recht in de handen van FC Eindhoven keeper Swinkels. Na 26 minuten kwam de bal vanuit een corner voor de voeten van Hidde ter Avest terecht die uithaalde, maar opnieuw zat Swinkels er tussen. De rebound was voor Stefan Thesker, maar de verdediger werkte de bal tegen de paal. Nog geen minuut later mocht FC Twente opnieuw aanleggen voor een corner. Ditmaal was het Tom Boere die de bal het doel in wist te koppen, 1-0. Voor rust kreeg Assaidi nog een grote kans, maar net voordat hij kon schieten gleed de linksbuiten uit.

Na rust zette FC Twente gelijk de aanval erin. Slagveer nam de bal mee en sprintte samen met Jensen en Boere de helft van FC Eindhoven op. De bal werd diep gespeeld op Jensen die de bal kon voorgeven op Tom Boere. Hieruit kon de spits de bal langs doelman Swinkels tikken, 2-0. In de 52e minuut legde Michael Liendl de bal klaar om een vrije trap te nemen. Scheidsrechter Van de Graaf legde de muur van te voren uit de handen laag te houden, maar het schot van Liendl belandde tegen de arm van FC Eindhoven spits Mart Lieder. Uiteindelijk schakelde scheidsrechter Van de Graaf de videoreferee in waaruit besloten werd een penalty toe kennen aan FC Twente. Adnane Tighadouini schoot de bal hard onder in de linkerhoek van het doel, 3-0. FC Twente was hierna nog een aantal keer gevaarlijk, maar kreeg de bal niet meer tussen de palen.