Samenvatting FC Twente - PEC Zwolle seizoen 2021-2022 (1-0)

Zaterdagavond stond de Overijsselse derby FC Twente - PEC Zwolle op het programma. Het was de wedstrijd tussen de nummer vijf en de hekkensluiter van de eredivisie. FC Twente was de eerste helft heer en meester, maar vergat na de 1-0 de kansen af te maken. In de tweede helft werd PEC Zwolle sterker, maar de punten bleven in Enschede. Hierdoor heeft FC Twente nu plek vier in handen.

FC Twente begon veel sterker en zette PEC Zwolle goed onder druk. Dit resulteerde binnen een kwartier in twee grote kansen, maar deze waren niet besteed aan Misidjan en Van Wolfswinkel. In de 19e minuut was het wel raak. Het was de derde aanvaller Rots die niet faalde en de bal hard in het dak van de goal joeg.

In de 36e minuut opnieuw een grote kans voor Rots. De rechtsbuiten kreeg een weergaloze bal van achteruit van Zerrouki, maar faalde in de aanname. Vier minuten later was het bijna PEC Zwolle dat profiteerde van een slippertje van Unnerstall. Hij speelde een terugspeelbal te ver voor zich uit, maar wist zijn fout te herstellen. Hierbij schopte hij wel PEC Zwolle-speler Saymak uit de wedstrijd, echter zonder opzet.

FC Twente ging direct na de rust op zoek naar de gelijkmaker. In de 47e minuut was Pleguezuelo dichtbij, maar zijn schot werd van richting veranderd. Ook Rots kreeg nog een mogelijkheid, maar zag de bal langs de verkeerde kant van de paal rollen. PEC Zwolle bleef in de race, maar gelukkig heeft FC Twente Unnerstall onder de lat staan. In de 58e minuut haalde hij een gevaarlijke kopbal met een schitterende reflex uit zijn doel.

Vlak daarna volgde opnieuw een waarschuwingsschot van de bezoekers en maande Unnerstall zijn ploeggenoten om scherp te blijven. In de 72e minuut een dubbele wissel bij FC Twente. Rots en Misidjan werden vervangen door Limnios en Cerny. Direct na de wissel opnieuw een waarschuwing van PEC Zwolle, en opnieuw was het Unnerstall die moest ingrijpen.

In de 83e het tweede wisselmoment bij FC Twente. Een verdedigende wissel want Van Dinteren bracht verdediger Pierie in de ploeg voor aanvallende middenvelder Vlap. Vlak voor tijd nog een grote kans voor Brenet, maar die schrok en schoot de bal zo in de handen van de keeper. Het had geen gevolgen want FC Twente won met 1-0.