Samenvatting FC Twente - RKC seizoen 2022-2023 (3-0)

FC Twente trapte zondagmiddag in de eigen Grolsch Veste om 14:30 uur af tegen RKC. Voorafgaand aan de wedstrijd was het de confrontatie tussen de nummer vijf en de nummer negen van de eredivisie. De Tukkers deden wat ze moesten doen en wonnen met 3-0 van de ploeg uit Waalwijk.

De wedstrijd kende een rustig begin. Na twintig minuten te hebben gevoetbald kwam er de eerste kans van de wedstrijd. Uit de kluts was het Van Wolfswinkel die de bal binnen schoot na een corner. De goal werd echter afgekeurd wegens hands van Sem Steijn. Een klein kwartier later werd het wel 1-0 voor FC Twente. Na een goede actie van Cerny was het Steijn die de strakke voorzet binnen liep.

Vlak voor rust kregen de Tukkers ook nog drie grote kansen achtereenvolgens. De eerste inzet was van Steijn die geblokt kon worden uit de rebound was het vervolgens Brenet die de handen van Vaessen trof. In derde instantie schoot Vlap van dichtbij de bal over. In de eerste helft werd de stand nog wel verdubbeld. Na aangeven van Smal was het Steijn die de bal hard tegen de touwen aan schoot.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Waar RKC in de eerste helft helemaal niets te vertellen had, was dit in de tweede helft niet het geval. De ploeg van Oosting reeg in het eerste kwartier enkele kansjes aan elkaar, tot doelpunten kwam het echter niet. Aan de andere kant kreeg FC Twente kansen via afstandsschoten van Cerny en Vlap.

Dit spelbeeld veranderde in het restant van de tweede helft niet. Beide ploegen kwamen niet tot echt grote kansen, tot dat Van Wolfswinkel in de 89e minuut de eindstand van 3-0 op het scorebord zette. Door de overwinning stijgen de Tukkers naar de derde plek. Echter moet AZ dit weekend nog voetballen en komt Feyenoord deze speelronde niet in actie.

Scoreverloop

34' Steijn (1-0)

45' Steijn (2-0)

89' Van Wolfswinkel (3-0)