Samenvatting FC Twente - sc Heerenveen seizoen 2020-2021 (0-0)

Zondagmiddag stond het treffen tussen FC Twente en sc Heerenveen op het programma. Voorafgaand wisten beide ploegen dat het goede zaken kon doen door het verlies van FC Groningen en het gelijkspel van FC Utrecht. Geen van beide ploegen wist optimaal te profiteren want de wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Voor de wedstrijd maakte FC Twente-trainer Jans bekend dat hij één wijziging door had gevoerd in zijn elftal. Jesse Bosch kreeg de voorkeur boven Luka Ilic. Volgens analist Cziommer een aanpassing om Joey Veerman uit te schakelen.

FC Twente begon fel en zette de bezoekers direct onder druk. In de vierde minuut resulteerde het in de eerste grote kans. Danilo haalde uit vanaf zo'n twaalf meter, maar zijn inzet ging voorlangs. FC Twente was heer en meester en in de 18e minuut had Danilo FC Twente misschien wel op 1-0 moeten zetten. Hij kreeg een voorzet op maat van Narsingh, maar kopte de bal over.

Na zo'n twintig minuten spelen begon ook sc Heerenveen zich wat meer met het spel te bemoeien, maar de grootste kansen bleven voor FC Twente. In de 26e minuut was er opnieuw een prima voorzet van Narsingh, maar deze keer was het Bosch die de bal, vanaf zeven meter oog in ook met de doelman, verkeerd beoordeelde. Het slappe schot was een makkelijke prooi voor Mulder.

Vlak voor rust drong FC Twente nog eens extra aan. Menig was drie keer dreigend, maar drie keer zonder succes. Twee keer had hij de bal af moeten geven aan een medespeler en dat leidde tot frustratie bij de toch al gefrustreerde Danilo. In de slotminuut het eerste schot van sc Heerenveen, maar dit schot werd geblokt.

Tweede helft

Jans besloot in de rust zijn eerste wissel toe te passen. Roemeratoe bleef achter in de kleedkamer en Ilic nam zijn plek in. Of Roemeratoe een blessure heeft opgelopen zal later moeten blijken.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Het was Drommel die tot twee keer toe in moest grijpen bij een corner. In tegenstelling tot de eerste helft waren het de Friesen die het betere van het spel hadden. Na een kwartier spelen in de tweede helft de eerste kans van FC Twente. Het was Ilic die zijn schot via een Heerenveen speler over de achterlijn zag gaan.

In de 62e minuut verzuimt Narsingh de 1-0 op het scorebord te zetten, Hij kreeg de bal panklaar aangeleverd van Ilic, maar in plaats van uit te halen probeerde hij zijn tegenstander, zonder succes, te omzeilen. In de 67e minuut scoorde Menig op fraaie wijze de 1-0, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Narsingh zijn tegenstander zou hebben geblokkeerd. Direct daarna de tweede wissel bij FC Twente. Abass werd ingebracht voor Narsingh. In de 77e minuut opnieuw een grote mogelijkheid voor Ilic, maar hij schoot de bal oog in oog met Mulder wild over het doel.

Tien minuten voor het fluitsignaal noteerde FC Twente veertien kansen ten opzichte van vier kansen voor sc Heerenveen. FC Twente moest waken om niet, net als tegen VVV, opnieuw tegen een zeperd aan te lopen. Dit scenario wist de ploeg van Ron Jans te voorkomen, maar gezien het aantal kansen zal niemand bij FC Twente blij zijn met een gelijkspel.