Samenvatting FC Twente - Sparta 2-0 seizoen 2019-2020

Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst sinds 10 november 2019 weer gewonnen in de eredivisie. FC Twente versloeg directe concurrent Sparta Rotterdam en deed hiermee goede zaken. Beide ploegen staan nu in punten gelijk. De Rotterdammers hebben echter een beter doelsaldo.

FC Twente begon slecht aan de wedstrijd en de eerste helft was het aanzien dan ook niet waard. Positief was wel dat de verdediging wederom stabiel was en uiteindelijk voor de tweede keer in 2020 de nul wist te houden. Nog maar de vierde keer dit seizoen.

De tweede helft speelde FC Twente beter, maar het was nog altijd fragiel. Toch kwamen de Tukkers in de 80e minuut op een terechte voorsprong via Peet Bijen. Tien minuten later was het Noa Lang die de wedstrijd op slot gooide door de 2-0 binnen te schieten.