Samenvatting: FC Twente speelt gelijk tegen Duitse grootmacht Schalke

FC Twente speelde dinsdagavond haar voorlaatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder het toeziend oog van ruim 19.000 supporters speelde de ploeg van trainer Gonzalo García García met 1-1 gelijk tegen Schalke 04.

De thuisploeg miste met Paul Verhaegh, Wout Brama, Giorgi Aburjania, Keito Nakamura en Emil Berggreen de nodige spelers. Hierdoor besloot García García aan te treden met onder meer de jonge middenvelders Jesse Bosch en Lindon Selahi.

In een bloedhete Grolsch Veste kwam FC Twente fris en aanvallend voor de dag en kreeg het middels Rafik Zekhnini en Haris Vuckic enkele aardige kansen. Ook Schalke kreeg middels onder meer Harit enkele aardige mogelijkheden op een treffer, gescoord werd er echter niet.

[google][app]

In de tweede helft kreeg FC Twente via Selahi de grootste kans op de openingstreffer, nadat hij goed anticipeerde op een doorschietende bal. Hij schoot het leer van dichtbij op de uitgestrekte linkerarm van Schalke-goalie Markus Schubert.

In de 78ste minuut was het dan eindelijk raak voor de Tukkers. Invaller Ramiz Zerrouki stak de bal op de eveneens ingevallen Alexander Laukart, die de bal onberispelijk in de korte hoek schoot: 1-0.

Lang kon men er niet van genieten, want in de 82ste minuut was de gelijkmaker er al middels Firat Berkan, die door de FC Twente-verdediging slalomde en Joël Drommel kansloos liet. De Duitsers werden sterker, maar gescoord werd er niet meer in Enschede: 1-1.