Samenvatting: FC Twente speelt onnodig gelijk in zes punten wedstrijd tegen Roda JC

Voor FC Twente stond zaterdagavond de herstart van de eredivisie op het programma. De ploeg van Gertjan Verbeek moest op bezoek bij Roda JC dat voorafgaand aan de wedstrijd terug was te vinden op de 17e plek met vier punten achterstand op de Tukker. FC Twente kwam in de tweede helft op voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. FC Twente creëerde nauwelijks kansen en wist uiteindelijk slechts één keer op doel te schieten. Dit gebeurde in de 43e minuut toen Boere de kans kreeg om de score te openen. Hij kreeg de bal perfect voorgelegd van Fredrik Jensen, maar Boere raakte via de doelman van Roda JC de paal. Ook kreeg Vuckic de eerste helft een goede kans, maar deze was een stuk lastiger. De Sloveen zag zijn inzet net over het doel verdwijnen.

FC Twente startte de tweede helft met dezelfde elf als voor rust. Ook Assaidi die tijdens de warming-up licht geblesseerd leek te raken, bleef staan. FC Twente had duidelijk meer aanvallende intenties dan in de eerste helft en dit werd al na zeven minuten beloond. Het was de door blessures geplaagde Vuckic die de aanval zelf opzetten en op aangeven van Assaidi de bal achter Jurjus werkte.

In de 58e minuut was het Boere die de wedstrijd op slot moest gooien. Oog in oog met Jurjus wist hij het hoofd niet koel te houden en raakte net als in de eerste helft het aluminium. Het missen van de kans zorgde voor weer wat extra vuur bij de spelers van Roda JC. FC Twente werd iets meer onder druk gezet, maar het leverde niet direct gevaar op in de vorm van grote kansen.

[google]Naarmate de tweede helft vorderde ging Roda steeds opportunistischer spelen waardoor FC Twente nauwelijks nog in het spel voorkwam. In de 83 minuut ontsnapte FC Twente aan de gelijkmaker. Cuevas werd simpel uitgespeeld, Drommel liet de inzet van Rosheuvel los, maar wist vervolgens wel de rebound uit het doel te houden. Vijf minuten later was het wel raak. Schahin kopte de bal knap binnen en bracht de stand weer op gelijke hoogte. De 1-1 was tevens de eindstand.

Boere Schlemiel van de wedstrijd
Boere zal vannacht nog enkele keren wakker schrikken van de gemiste kansen. Hij had twee keer moeten scoren, maar twee keer raakte hij het aluminium. Hiermee werd hij uiteindelijk de schlemiel van de wedstrijd.

Drommel, Ter Avest, Lam, Bijen, R. Jensen, Cuevas, Vuckic, Maher (81. Van der Heyden), F. Jensen (88. Laukart), Assaidi en Boere (78. Kvasina)