Samenvatting: FC Twente strijdend ten onder in Amsterdam

FC Twente ging zondagmiddag met 2-1 onderuit bij Ajax. De Tukkers werden in de beginfase van de wedstrijd overlopen door de thuisploeg. Dat resulteerde in de derde minuut al in de openingstreffer voor de Amsterdammers. Het was dat Donny van de Beek het vizier niet op scherp had staan, anders was de wedstrijd voor rust al ruim en breed beslist geweest.

[google]Na rust kwam Twente steeds beter in de wedstrijd. De ploeg, waar Marino Pusic de honneurs van de geschorste Gertjan Verbeek waarnam, creëerde enkele kansen en dat resulteerde halverwege de tweede helft tot de gelijkmaker. Tom Boere bewaarde goed het overzicht en zette Adnane Tighadouini vrij voor doelman Onana. De aanvaller schoot hard raak. Lang konden de gasten niet genieten van de gelijke tussenstand. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde de bal op de stip na een vermeende overtreding van Peet Bijen. Ajax-middenvelder Lasse Schöne faalde niet en schoot de 2-1 eindstand op het scorebord.