Samenvatting: FC Twente uiteindelijk niet opgewassen tegen strijdlustig AZ

Afgelopen vrijdag verloor FC Twente met 2-0 van AZ. De ploeg van Gertjan Verbeek wist lang de nul te houden, maar kon uiteindelijk een verliespartij niet voorkomen. FC Twente kreeg hiermee de tiende nederlaag van het seizoen te verduren.

De club uit Enschede begon in een defensieve formatie, waarbij Jos Hooiveld zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg. AZ begon sterk, maar FC Twente wist de Alkmaarders onder controle te houden. FC Twente-doelman Jorn Brondeel verrichte een aantal knappe reddingen waarmee beide ploegen met 0-0 de kleedkamer in gingen.[google]

De tweede helft begon minder voor FC Twente verdediger Peet Bijen. Hij raakte tijdens het aanvallen bij een corner zijn schoen kwijt die later door één van de supporters mee op de tribunes werd genomen. Nadat hij zijn schoen uiteindelijk terugkreeg kon hij zijn wedstrijd weer voortzetten. AZ was na rust opnieuw erg gevaarlijk, maar De Tukkers leverde goed verdedigend werk. In de 63e minuut kreeg AZ echter een penalty tegen door een overtreding van FC Twente middenvelder Michael Liendl. Alireza Jahanbakhsh scoorde namens AZ de 1-0. Snel daarna in 69e minuut was het voor AZ opnieuw raak. Jahanbakhsh leverde knap voorbereidingswerk waarop Van Overeem namens AZ de 2-0 maakte.

In de slotfase werd FC Twente gevaarlijker. Een vrije trap van Adnane Tighadouini belandde op het hoofd van Stefan Thesker die op doel wist te koppen, maar AZ doelman Marco Bizot voorkwam een doelpunt. Snel daarna was het wel raak. FC Twente spits Tom Boere schoot raak vanuit een corner van Fredrik Jensen, maar arbiter Van den Kerkhof keurde het doelpunt echter af. In de blessure tijd kopte Tom Boere vanuit een corner opnieuw op doel, maar deze keer stond de paal in de weg. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 2-0 voor AZ.