Samenvatting FC Twente (v) - PSV (v) seizoen 2022-2023 (3-1)

Voor FC Twente Vrouwen stond vrijdagavond de eerste echte test op het programma. Na de 5-0 winst op VV Alkmaar, de 6-0 winst op PEC Zwolle en de 9-0 tegen sc Heerenveen was nu PSV de tegenstander. De Eindhovenaren willen al jaren meestrijden om de titel, maar tot dusver zonder succes. Ook dit seizoen is het begin niet goed met al vijf verliespunten in de eerste drie wedstrijden.

In de Grolsch Veste werd vrijdagavond om 19:30 uur afgetrapt en al snel was het de thuisploeg die de score opende. Verdediger Dijkstra schoot in de 8e minuut een slecht verwerkte corner binnen en zette de 1-0 op het scorebord. In de 25e minuut een noodgedwongen wissel bij PSV. Kika van Es, vorig jaar nog spelend voor FC Twente, moest met een hoofdblessure het veld verlaten.

Een minuut later tekende wie anders dan Fenna Kalma voor de 2-0. Op aangeven van Dhont werkte ze de bal vanaf een lastige positie fraai in de kruising. Het is alweer haar zevende treffer is slechts vier wedstrijden. Het was tevens de ruststand.

Na rust één wissel bij FC Twente. Van Ginkel bleef achter in de kleedkamer en Peddemors werd gebracht als haar vervanger. Na een uur spelen was het PSV dat de spanning terugbracht in de wedstrijd. Het was Biesmans die tekende voor de aansluitingstreffer. Zeven minuten later dacht Kalma haar tweede te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de 73e minuut was het opnieuw raak en deze keer werd het doelpunt niet afgekeurd. Het 'schot' van Olislagers gaat over de goalie van PSV en belandt in het doel. 3-1. Het was direct ook de laatste treffer van de wedstrijd.

Nieuwe koploper

Door de overwinning is FC Twente weer koploper van de Eredivisie Vrouwen. Na vier speelronden hebben FC Twente, Ajax en Feyenoord allemaal 12 punten. FC Twente staat eerste op basis van een beter doelsaldo. Het gat met PSV is na vanavond opgelopen tot maar liefst acht punten.