Samenvatting: FC Twente verslaat amateurs van Noordwijk in tweede bekerronde

FC Twente plaatste zich dinsdagavond voor de achtste finales van de KNVB Beker. De Tukkers namen het in de tweede ronde in eigen huis op tegen de amateurs van VV Noordwijk, en wisten met 4-2 te winnen.

Na bijna een halfuur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Javier Espinosa tekende voor de openingstreffer, alvorens landgenoot Aitor Cantalapiedra de score één minuut later verdubbelde. Vlak daarna deed Noordwijk wat terug, met Emiel Wendt die de 2-1 op het scorebord zette. Vlak voor rust breidde Espinosa de voorsprong echter uit tot 3-1.

Gedurende de tweede helft was er weinig actie in de Grolsch Veste, maar vlak voor tijd werd het nog even spannend. Noordwijk kwam in de slotfase op 3-2, echter werd de marge binnen luttele minuten opnieuw vergroot tot twee. Rafik Zekhnini werkte in blessuretijd de 4-2 binnen en tekende hiermee voor de eindstand van het bekertreffen.