Samenvatting: FC Twente verslaat FC Volendam met ruime cijfers

FC Twente wist vrijdagavond met 5-0 te winnen van FC Volendam. De Tukkers liepen daarmee opnieuw uit op de concurrentie, omdat Go Ahead Eagles buitenshuis punten verspeelde tegen Helmond Sport (1-1, red.).

Al in de achtste minuut kwam FC Twente op voorsprong. Tom Boere legde de bal voor de voeten van Javier Espinosa, die deze zeer beheerst langs de keeper schoot. Slechts vijf minuten later was het opnieuw raak toen Ricardinho tekende voor de 2-0. Binnen 35 speelminuten werd de score zelfs door respectievelijk Peet Bijen en Aitor Cantalapiedra uitgebreid tot 4-0. In de tweede helft besloot FC Twente het rustiger aan te gaan doen, maar toch wist Jari Oosterwijk in de 75ste minuut de vijfde treffer van de avond op het scorebord te zetten.

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel.