Samenvatting FC Twente - Vitesse seizoen 2021-2022 (3-0)

Zaterdagavond stond in de Grolsch Veste de absolute kraker in de subtop op het programma tussen FC Twente en Vitesse. Beide clubs richten zich momenteel op plek vier die aan het einde van het seizoen zomaar directe plaatsing voor de Conference League op kan leveren. FC Twente trok aan het langste eind en won met 3-0.

Ron Jans voerde drie wissels door ten opzichte van de startopstelling tegen Willem II. Unnerstall, Zerrouki en Bosch keerden allemaal terug in de basis. Hierdoor moest de Lange weer plaats nemen op de bank. Sadílek was geschorst en Ugalde was afwezig door een lichte blessure.

In een treurige setting met veel regen en geen supporters was het in de eerste helft met name een knokduel. Waar Vitesse de betere partij was, was het FC Twente dat in de 18e minuut tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Het leek Tronstad die een eigen doelpunt scoorde, maar uit de beelden bleek dat Jesse Bosch de bal nog raakte vlak voordat deze de doellijn passeerde.

Na de 1-0 kwam FC Twente beter in de wedstrijd en kwam het vaker op de helft van de tegenstander. In de 41e minuut had Van Wolfswinkel een blunder van Vitesse af moeten straffen, maar hij verprutste de kans door een verkeerde aanname.

In de blessuretijd van de eerste helft herstelde hij zijn fout door vanaf de stip de 2-0 te scoren. FC Twente kreeg een strafschop na een blunderende Vitesse-goalie die de bal uit z'n handen liet glippen. Rasmussen probeerde de bal vervolgens met zijn hand uit het doel te houden en kreeg de rode kaart.

FC Twente schoot in de tweede helft uit de startblokken want in de 53e minuut werd de score uitgebreid naar 3-0. Op aangeven van Smal was het Van Wolfswinkel die tekende voor zijn tweede van de avond. Hij had hierbij hulp van opnieuw een schutterende Vitesse-verdediging.

Voor Jans was er ruimte om Cerny in de 60e minuut in te brengen. Hij kwam erin voor Vlap die zichtbaar teleurgesteld was dat hij eruit werd gehaald. In de 76 minuut kreeg de Tsjech een goede kans, maar werkte de bal voorlangs. In de 77e minuut kregen ook Misidjan en Cleonise speeltijd. Zij vervingen Rots en Limnios. In de 87e minuut pakte Jans zijn laatste wisselmoment. Nieuwkomer Brenet kwam in het veld voor Troupée en Staring voor Zerrouki.