Samenvatting: FC Twente Vrouwen boekt zege op bezoek bij nummer drie

FC Twente Vrouwen won afgelopen zaterdag met 0-2 bij ADO Den Haag. De Tukkers staan momenteel op de tweede plek in de eredivisie, en brachten met deze overwinning het verschil met koploper Ajax terug naar acht punten. FC Twente heeft de titel nog niet definitief uit het oog verloren, maar alleen als zij het seizoen foutloos uitspelen en de Amsterdammers steekjes laten vallen rest er enige hoop op een kampioenschap.

[google]In de eerste helft kreeg FC Twente een aantal goede kansen om de wedstrijd open te breken, maar de ploeg van trainer Tommy Stroot wist de wedstrijd pas na de rust naar zich toe te trekken. Na ruim een uur spelen bekroonde middenveldster Sherida Spitse een knappe aanval met de openingstreffer. In de slotfase viel de 0-2 nog binnen, nadat Jill Roord haar tegenstander aftroefde en de wedstrijd hiermee in het slot gooide.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Adan; Roetgering, Waldus, Kerkdijk, Worm; Munsterman, Spitse, Roord; R. Jansen, E. Jansen, Beerensteyn.