Samenvatting FC Twente Vrouwen - Excelsior seizoen 2021-2022 (7-0)

FC Twente Vrouwen heeft zich vrijdagavond herpakt na een slechte reeks van drie nederlagen op rij. Na verliespartijen tegen Benfica, PEC Zwolle en PSV, herpakte de ploeg van Robert de Pauw zich tegen Excelsior. In eigen huis werden de Rotterdammers met maar liefst 7-0 opzij gezet. Er was opnieuw een hoofdrol voor spits Fenna Kalma.

De Tukkers begonnen furieus en na twee minuten stond de 1-0 al op het scorebord. In de 21e minuut werd de score verdubbeld. Beide treffer kwamen op naam van Kalma. Vlak voor rust was het de Duitse Stolze die de wedstrijd in het slot gooide door te tekenen voor de 3-0.

In de tweede helft ging de ploeg gewoon door waar het gebleven was en in de 49e minuut scoorde Kalma een hattrick. Na twintig minuten zonder doelpunten volgde tussen de 69e en de 73e minuut een fraaie reeks waarin FC Twente drie keer scoorde. Bente Jansen (2x) en Ellouzi namen deze doelpunten voor hun rekening. In de 78e minuut was het Kalma die haar vierde en de laatste goal van de wedstrijd achter de goalie van de bezoekers werkte. 8-0.

FC Twente deed vrijdagavond onverwacht goede zaken want na afloop kwam het nieuws dat PSV verrassend had verloren p bezoek bij het ADO Den Haag van Sjaak Polak. Ook koploper PEC Zwolle liet punten liggen door met 1-1 gelijk te spelen op bezoek bij sc Heerenveen. FC Twente staat nu tweede met negen punten uit vijf wedstrijden. Het gat met PEC Zwolle is nog maar één punt. Ajax en PSV hebben twee punten minder dan de Tukkers maar hebben beide een wedstrijd minder gespeeld.