Samenvatting: FC Twente Vrouwen in slotfase onderuit tegen Ajax

FC Twente Vrouwen ging vrijdagavond op bezoek bij Ajax. De ploeg van trainer Tommy Stroot hoopte zich te kunnen herpakken na de nederlaag tegen PSV, maar ging met 2-1 onderuit op sportpark De Toekomst.

FC Twente kwam al vroeg in het duel goed weg nadat een doelpunt van Vanity Lewerissa wegens buitenspel werd afgekeurd. In de 28ste minuut kwam Ajax op voorsprong. Desiree van Lunteren verraste doelvrouw Daphne van Domselaar met een vrije trap langs de muur. Vlak na rust kwam FC Twente via Bente Jansen op gelijke hoogte, maar in de slotfase zorgde Eshly Bakker ervoor dat de drie punten in Amsterdam bleven. Hiermee eindigde de wedstrijd in 2-1.

Na vier speelronden staat FC Twente op de derde plek in de eredivisie. De ploeg van trainer Tommy Stroot verzamelde tot dusver zes punten. PSV en Ajax pakten er ieder tien, maar op basis van doelsaldo gaat eerstgenoemde aan kop. Op zondag 29 september treedt FC Twente aan tegen VV Alkmaar, de huidige nummer zeven.