Samenvatting: FC Twente Vrouwen klopt taai GKS Górnik Leczna

FC Twente Vrouwen heeft zich geplaatst voor de UEFA Women's Champions League. De ploeg van trainer Tommy Stroot won dinsdagavond met 2-0 van het Poolse GkS Górnik Leczna en werd daarmee poulewinnaar van het kwalificatietoernooi van de Champions League.

In de openingsfase kwam FC Twente Vrouwen tweemaal goed weg toen de Poolse ploeg twee grote kansen kreeg. Voor de thee werd er niet gescoord, waarmee de druk toenam aangezien de Tukkers alleen aan een overwinning genoeg zouden hebben.

Na de rust kreeg FC Twente Vrouwen vrij vlot een penalty, na een handsbal van een Poolse verdediger. Fenna Kalma faalde niet van elf meter en schoot de 1-0 tegen de touwen. In de zeventigste minuut verdubbelde de ploeg de voorsprong via Renate Jansen. De 2-0 voorsprong kwam in het vervolg niet meer in gevaar.

Door de overwinning won FC Twente Vrouwen het kwalificatietoernooi van de UEFA Women's Champions League. Hier heeft het een geplaatste status, maar kan het wel onder meer Arsenal en Juventus treffen. 1Twente maakte van het duel tegen GSK Górnik Leczna onderstaande samenvatting.