Samenvatting: FC Twente Vrouwen pakt in extremis landstitel

FC Twente Vrouwen heeft zich vrijdagavond gekroond toch kampioen van de Eredivisie Vrouwen. Op bezoek bij PSV Vrouwen won de ploeg van trainer Tommy Stroot met 2-3, terwijl concurrent Ajax Vrouwen met 1-1 gelijkspeelde op bezoek bij ADO Den Haag.

In de openingsfase waren er kansen over en weer, maar in de negentiende minuut was het Renate Jansen die een fout van PSV afstrafte en de 0-1 maakte. Vervolgens namen de Eindhovenaren het initiatief over en kregen een vrije trap, welke nipt over werd geschoten door Aniek Nouwen.

Toch liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Sara Yüceil pikte een afvallende bal op, hield hem drie keer hoog en schoot vervolgens verwoestend raak: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee kreeg FC Twente Vrouwen vrij snel een penalty, welke benut werd door Joëlle Smits: 1-2. PSV moest opnieuw op jacht naar de gelijkmaker en zelfs meer om in de race te blijven voor het kampioenschap. De 2-2 werd gemaakt middels Katja Snoeijs, die de bal over Daphne van Domselaar kopte.

PSV werd sterker en kreeg kansen op meer, maar het was ze niet gegund. Het duel leek in 2-2 te eindigen, tot Jassina Blom in de absolute blessuretijd van het duel een aantal spelers van PSV omspeelde en vervolgens koelbloedig raak schoot: 2-3. Waardoor de ploeg van Stroot zich tot landskampioen kroonde.

Opstelling FC Twente Vrouwen: Van Domselaar, Roetgering (72' Darnoud), Moorrees, Giesen, Wilms, Van den Goorbergh (85' Stapelfeldt), Blom, B. Jansen, R. Jansen, Smits, Weerden.