Samenvatting: FC Twente Vrouwen plaatst zich voor achtste finales Champions League

FC Twente Vrouwen heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. De ploeg van trainer Tommy Stroot ging in eigen huis tegen SKN Sankt Pölten met 1-2 onderuit, maar door de 2-4 zege in de heenwedstrijd bekeren de Tukkers verder.

Al in de zesde minuut kwamen de bezoekers via Bernadett Zágor op voorsprong. Slechts twee minuten later zette Fenna Kalma FC Twente weer op 1-1. Vlak na rust haalde Maria Mikolajova verwoestend uit, waardoor Sankt Pölten weer op voorsprong kwam. Verdere kansen mochten niet baten en zo eindigde de wedstrijd in 1-2.

De loting voor de achtste finales vindt maandag plaats. Andere ploegen die zich al voor de volgende ronde hebben weten te plaatsen zijn BIIK Kazygurt, Olympique Lyonnais, VfL Wolfsburg, Fortuna Hjørring, FC Barcelona, FC Bayern München en SK Slavia Praag.