Samenvatting FC Twente Vrouwen - PSV seizoen 2021-2022 (3-1)

Voor FC Twente Vrouwen stond zondagmiddag de tweede wedstrijd van 2022 op het programma. Na de knotsgekke Overijsselse derby tegen PEC Zwolle (4-1 winst, red.), stond nu de topper tegen PSV op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op Sportcampus Diekman in Enschede.

FC Twente was in de eerste helft de betere partij en kwam vlak voor rust terecht op een 1-0 voorsprong. Het was topscorer Fenna Kalma die tekende voor haar 21 treffer in slechts 14 wedstrijden.

In de tweede helft kwam PSV in de 68e minuut op gelijke hoogte door een doelpunt van Van Lunteren. Dit bleek van korte duur want een minuut later was het Stolze die FC Twente weer op voorsprong zette. Vier minuten later was het opnieuw raak en scoorde Kalma de 3-1 en haar 22e doelpunt van het seizoen.

Door de overwinning is FC Twente nu de nieuwe koploper. Ajax kwam echter niet in actie en heeft nog een wedstrijd tegoed. Volgende week wacht FC Twente opnieuw een thuiswedstrijd. Dan nemen de Tukkers het op tegen de nieuwkomer in de eredivisie vrouwen: Feyenoord. De eerste wedstrijd in Rotterdam werd met 0-0 gelijkgespeeld.