Samenvatting: FC Twente Vrouwen stelt in slotfase punt veilig tegen Ajax

FC Twente Vrouwen heeft dinsdagavond met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Ajax. De eerste helft van het duel tussen de koploper en de nummer twee vond vrijdagavond al plaats, echter werd deze destijds gestaakt wegens barre weersomstandigheden. Dinsdagavond wisten de Tukkers vlak voor tijd nog een punt uit het vuur te slepen.

[google]Vlak voor het einde van de eerste helft, afgelopen vrijdag, kwam Ajax op voorsprong. Desiree van Lunteren speelde zich vrij en tikte de bal in de korte hoek langs doelvrouw Nicky Evrard. In de 89ste minuut, op dinsdagavond, kwam FC Twente op gelijke hoogte. De jarige Myrthe Moorrees wist een vrije trap om te zetten in een doelpunt. Luttele seconden later moest de doelpuntenmaakster echter het veld ruimen, nadat ze haar tweede gele kaart kreeg vanwege een opstootje met de tegenstander. Hiermee eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Door het gelijkspel blijft de ploeg van trainer Tommy Stroot op de tweede plek in de eredivisie staan, slechts drie punten verwijderd van koploper Ajax. Het gat met de nummer drie, PSV, bedraagt zes punten. Aanstaande vrijdag neemt FC Twente het in eigen huis op tegen Excelsior Barendrecht, de hekkensluiter van de competitie.