Samenvatting FC Twente - VVV seizoen 2020-2021 (0-1)

FC Twente heeft zondagmiddag in eigen huis verloren van VVV. De Tukkers hadden in de eerste helft de controle maar wisten het overwicht niet om te zetten in een voorsprong. In de tweede helft viel de ploeg van Ron Jans ver terug. Hier wist VVV gebruik van te maken door op 1-0 voorsprong te komen, Hunte tekende hiermee meteen voor de eindstand.

De goal van Hunte zal nog vaak herhaald worden, na een voorzet van de sterk invallende Pachonik krulde Torino Hunte de bal prachtig langs Drommel. De Tukkers zullen in het restant van dit seizoen niks willen herhalen van de vertoningen in deze wedstrijd. Onder andere Danilo viel negatief op, de Braziliaan mistte drie grote kansen bij een 0-0 stand.

De eerste helft

FC Twente begon goed aan de wedstrijd tegen de Limburgers. De Tukkers creëerde in het eerste kwartier dan ook meteen een goede kans. De mogelijkheid tot scoren was er voor Danilo, Ilic zette de Braziliaan na een mooie aanval één op één met Kirschbaum. Laatstgenoemde voorkwam echter een vroege Twentse voorsprong.

Ook de tweede kans in de wedstrijd was voor de topscorer van de Tukkers. Na een schermutseling ging Bosch er met de bal vandoor, met een subtiel balletje bereikte hij Danilo. Na een goede aanname van Danilo ontstond een interessante situatie voor het doel van de Limburgers. Danilo schoot echter wat gehaast, wederom wist Kirschbaum zijn schot daarom te pareren.

FC Twente bleef sterker in het eerste bedrijf, ook de derde mogelijkheid in de wedstrijd ontstond zo voor het doel van de Limburgers. Na een goed uitgevoerde aanval draaide Menig zichzelf mooi vrij, maar schoof hij de bal net naast. Na twee slappe schoten van Menig konden beide ploegen de kleedkamer op gaan zoeken: ruststand 0-0.

De tweede helft

Waar de eerste helft grotendeels werd gedomineerd door FC Twente, begonnen de Tukkers erg slap aan het tweede bedrijf. VVV wist hier echter niet van te profiteren, veel verder dan een ongevaarlijke vrije trap van Vito van Crooy kwamen de Limburgers namelijk niet.

Het eerste moment van opwinding in de tweede helft kwam in de 65e minuut. Na een, in deze wedstrijd, spaarzaam goede voorzet van Gijs Smal kreeg wederom Danilo de kans. De Braziliaan schoof de bal met zijn linker, tergend langzaam, nipt naast.

VVV creëerde haar eerste kans van de wedstrijd na ongeveer 70 minuten. Invaller Tobias Pachonik bood Torino Hunte na een uitstekende voorzet de kans. Hunte kwam echter niet voorbij Drommel, die zich voor het eerst in de wedstrijd echt moest inspannen.

Dit was een eerste waarschuwing voor de Tukkers. Die daar echter niks van aan leken te trekken, acht minuten later kwam wederom Pachonik door. De Duitser bracht ook nu Torino Hunte in stelling, die de bal prachtig langs Drommel krulde: 1-0 VVV.

De opstelling: Drommel, Pleguezuelo, Dumic, Pierie, Smal, Zerrouki ('63 Roemeratoe), Bosch ('82 Abass), Ilic, Van Leeuwen ('63 Narsingh), Danilo, Menig.