Samenvatting FC Twente - Waasland Beveren 11-11-2021 (1-2)

FC Twente heeft vanmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld in de Grolsch Veste. De tegenstander was het Belgische Waasland Beveren, de nummer twee van de Eerste klasse B, het tweede Belgische niveau. De wedstrijd ging verloren met 1-2. Het enige Twentse doelpunt kwam op naam van Ilic. Hij scoorde vanaf de penaltystip.

Het belangrijkste nieuws is dat Vaclav Cerny zijn eerste minuten heeft gespeeld in tien maanden tijd. De rechtsbuiten mocht twintig minuten meespelen en werd daarna vervangen door Cleonise. Het streven is dat Cerny tegen Sparta Rotterdam weer bij de wedstrijdselectie zit.

Wat opviel was dat Jesse Bosch opnieuw werd ingezet als rechtsback. Dit gebeurde ook al tijdens de wedstrijd tegen Almere City FC in de reservecompetitie. De spoeling op de rechtsbackpositie is dun door de blessure van Luca Everink. De enige fitte rechtsback is Giovanni Troupée.