Samenvatting: FC Twente wint openingsduel tegen Sparta Rotterdam

FC Twente wist afgelopen vrijdag met 2-1 te winnen van Sparta Rotterdam. De 27.000 aanwezige supporters in de Grolsch Veste zagen hun ploeg al vroeg in de wedstrijd tekenen voor de eerste treffer van het seizoen.

Na tien minuten kwam huurling Ulrich Bapoh aan de bal vlak buiten het strafschopgebied. De 18-jarige Duitser draaide eenvoudig weg van zijn tegenstander en liet doelman Roy Kortsmit kansloos met een geplaatste bal in de hoek. Slechts luttele minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, nadat middenvelder Tim Hölscher een bal verkeerd wegwerkte en Lars Veldwijk zo in stelling bracht om te scoren. Vlak voor rust kreeg FC Twente een penalty toegewezen. Deze werd eenvoudig binnengeschoten door spits Tom Boere, die daarmee tevens de eindstand bepaalde op 2-1.

Aankomende vrijdag speelt FC Twente haar eerste uitwedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Marino Pusic gaat dan op bezoek bij Helmond Sport. Een week later staat de kraker tegen Roda JC op het programma, dat afgelopen seizoen eveneens uitkwam in de eredivisie.