Samenvatting: FC Twente wint van Go Ahead Eagles na blunder sluitpost

FC Twente speelde zondagmiddag de kraker tegen Go Ahead Eagles. De Tukkers wonnen de wedstrijd met 2-1 en verstevigden de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Marino Pusic heeft een voorsprong van 11 punten op Sparta Rotterdam.

De score werd in de 16e minuut geopend door Jari Oosterwijk. De 24-jarige spits kopte de bal in de kruising na een goede voorzet van buitenspeler Aitor Cantalapiedra.

Na de rust ging Go Ahead Eagles op jacht naar de aansluitingstreffer. Thomas Verheydt kopte de bal in de 71e minuut via de grond in het doel van Joël Drommel.

In de 81e minuut zette Aitor het winnende doelpunt op zijn naam. De Spanjaard kreeg een assists van goalie Drommel die de bal uitschoot vanaf de eigen helft. De bal stuiterde over de verdedigers van Go Ahead Eagles waardoor Aitor de bal in de voeten kreeg. De 23-jarige vleugelaanvaller leek de bal voorlangs te schieten maar Eagles doelman Hobbie Verhulst maakte een enorme blunder en tikte met zijn eigen hand de bal in het doel.