Samenvatting FC Volendam - FC Twente seizoen 2022-2023 (1-0)

FC Twente speelde zondagmiddag de uitwedstrijd aan De Dijk tegen FC Volendam. Daarbij leed de ploeg van Ron Jans het eerste puntverlies van het seizoen. FC Twente creëerde veel grote kansen, maar wist niet te scoren. Door een doelpunt van Lequincio Zeefuik won Volendam met 1-0. Daarmee hebben de Tukkers nu zes punten uit de eerste drie eredivisiewedstrijden.

FC Twente begon ijzersterk aan de wedstrijd. In de eerste acht minuten van de wedstrijd kregen de Tukkers via Van Wolfswinkel en Tzolis al drie grote kansen, die alle drie geen doel trefden. Daarna speelde FC Twente echter minder en kwam Volendam beter in de wedstrijd. Via een voorzet van Veerman kreeg Mühren een grote kans, maar zijn inzet belandde op de deklat. Halverwege de eerste helft leek het 1-0 te worden voor de thuisploeg, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel.

Na een half uur spelen creëerde FC Twente eindelijk weer een kans. Brenet wist een schitterende aanval echter niet af te ronden. Daarna werden de bezoekers weer sterker. Pröpper leek de bal na 35 minuten vrij in te kunnen koppen na een hoekschop van Sadílek, maar Volendam-spits Veerman haalde de bal van de lijn. Op slag van rust kreeg Tzolis nog een grote kans, maar de ruststand was 0-0.

Na rust begon FC Twente met twee andere spelers. Max Bruns kwam erin voor Robin Pröpper, Michel Vlap verving Sem Steijn. Aan het begin van de tweede helft hadden de Tukkers het betere van het spel. Een echt grote kans leverde het echter niet op. Van Wolfswinkel miste nog wel 1-op-1 met Stankovic, maar stond buitenspel.

Na ruim een uur spelen kreeg FC Twente, zonder goed te spelen, opnieuw een grote kans. Stankovic redde echter de inzet van Vlap. Ook de thuisploeg kreeg een grote kans via Walid Ould-Chikh na een slechte pass van Brenet, maar de spits schoot op de voeten van Unnerstall. Ook in de 72e minuut kreeg de thuisploeg weer een hele goede mogelijkheid, maar Unnerstall maakte een mooie redding op het schot van Mühren.

Richting het einde van de wedstrijd wist de Enschedese club niet meer veel te creëeren. Ook invallers Cerny en Misidjan konden het verschil niet maken. In de 83e minuut kwam FC Twente zelfs 1-0 achter door een doelpunt van Lequincio Zeefuik. Van Mieghem gaf de bal voor, waarna de zeventienjarige spits voor open doel in kon tikken. Het was de eerste tegengoal van FC Twente van dit eredivisieseizoen. Na de 1-0 probeerde FC Twente het nog wel en kreeg het via Van Wolfswinkel in de tweede minuut van de blessuretijd de kans op de 1-1, maar het schot van de spits ging rakelings over. Tot scoren kwamen de bezoekers niet meer.

Door de nederlaag lijdt FC Twente het eerste puntverlies van het seizoen. Onnodig puntverlies, want de Tukkers kregen genoeg kansen om een doelpunt te maken. FC Twente staat momenteel op zes punten uit drie wedstrijden. Woensdag om 21:00 uur ontvangt de ploeg van Ron Jans Excelsior. Aanstaande zaterdag om 18:45 uur komt het nog foutloze PSV op bezoek, dat zondag met 1-6 wist te winnen bij Excelsior.