Samenvatting Fortuna Sittard - FC Twente 2-3 seizoen 2019-2020

FC Twente heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Gonzalo Garcia won in Limburg met 3-2 en is na zes wedstrijden nog altijd ongeslagen in de eredivisie. Het gevolg is een knappe derde plek op de ranglijst.

Het was nakamura die in de 16e minuut de score opende. Slechts acht minuten later was het Espinosa die op zeer fraaie wijze de score verdubbelde. Enkele minuten later had Nakamura een penalty moeten krijgen, maar de VAR weigerde in te grijpen. Diezelfde VAR zorgde er in blessuretijd van de eerste helft wel voor dat diezelfde Nakamura er met rood af moest. De Japanner zette een tackle in, maar raakte eerst zijn tegenstander en daarna de bal. Reden voor Higler om de overtreding alsnog te bestraffen met rood.

In de tweede helft kwam FC Twente met tien man op een 3-0 voorsprong, maar een eigen goal van Vuckic maakte het toch nog spannend. In de slotminuut van de blessuretijd scoorde Fortuna ook nog de aansluitingstreffer, maar de doelpuntenmaker had z'n hoofd niet bij de gelijkmaker. In plaats van de bal te pakken ging hij voor een dubbele salto. FC Twente vond het prima en boekte de tweede uitoverwinning van het seizoen. Hieronder de beelden.