Samenvatting Fortuna Sittard - FC Twente (3-0) seizoen 2020-2021

Zaterdagavond stond het treffen tussen Fortuna Sittard en FC Twente op het programma. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om plek acht die recht geeft op deelname aan de Europese playoffs. Helaas wist FC Twente opnieuw niet te winnen en leed het alweer de vierde nederlaag op rij. De Tukkers verloren met 3-0.

Door de blessure van Pierie en de schorsing van Oosterwolde moest Jans flink schuiven in de verdediging. De oefenmeester koos ervoor om Ebuehi naast Dumic te zetten in het centrum en Markelo zijn basisdebuut te gunnen als rechtsback. Brama en Ilic keerden terug in de wedstrijdselectie, maar moesten beide plaatsnemen op de bank.

Het was Fortuna dat sterker begon aan de wedstrijd en binnen vijf minuten twee grote kansen kreeg. Het waren Ebuehi en het zijnet die redding brachten voor FC Twente. Al vrij snel kwam FC Twente wat beter in de wedstrijd, maar het leverde geen direct gevaar op. Dit kwam mede door de onnauwkeurigheid van Danilo die twee goede mogelijkheden verprutste. Dit onder andere tot onvrede van Narsingh die wel goed in de wedstrijd zat.

In de 20e minuut leek Fortuna op een 1-0 voorsprong te komen, maar Drommel liet zien waarom PSV hem heeft aangetrokken voor komend seizoen. Hansson leek de bal vanaf een meter binnen te tikken, maar Drommel hield de bal met zijn voet uit het doel. Toch was het de thuisploeg dat op een 1-o voorsprong kwam. In de 25e minuut was het Semedo die Dumic eenvoudig van zich af schudde en Drommel passeerde in de verre hoek te werken.

Vlak voor tijd was het Dumic die met zijn hoofd de gelijkmaker scoorde. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. De VAR bestudeerde de beelden en constateerde dat de grensrechter het bij het juiste eind had. Hierdoor ging FC Twente rusten met een 1-0 achterstand.

Tweede helft

In de rust besloot Jans in te grijpen en liet Bosch en Zerrouki achter in de kleedkamer. Het waren Brama en Ilic die hun rentree mochten maken. Ondanks de dubbele wissel was het Fortuna Sittard dat beter uit de kleedkamer kwam en door een foute pass van Markelo bijna op een 2-0 voorsprong kwam. Het was opnieuw Drommel die zijn ploeg op de been hield.

In de 63e minuut moest Drommel zich opnieuw bewijzen. Na een handsbal van Brama kreeg Seuntjens de kans om de 2-0 op het scorebord te zetten vanaf de penaltystip. Drommel koos de goede hoek en toucheerde de bal, maar deze verdween ondanks alle inspanningen alsnog in het doel. 2-0 Fortuna Sittard.

In de 74 minuut was het opnieuw Semedo die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Hij mocht alleen op Drommel aflopen en faalde niet. In de 79e minuut nog een driedubbele wissel bij FC Twente. Rots Hilgers en Van Leeuwen kwamen in het veld voor Menig, Dumic en Narsingh. Het had geen invloed meer op de uitslag, 3-0.

Fortuna Sittard passeert FC Twente en heeft nu drie punten meer dan de ploeg uit Enschede. Concurrent Heracles won op haar beurt eenvoudig van VVV en vergrootte het gat met FC Twente naar vijf punten. Volgende week staat de Twentse derby op het programma.