Samenvatting Go Ahead Eagles - FC Twente seizoen 2021-2022 (1-2)

Zondagmiddag namen Go Ahead Eagles en FC Twente het tegen elkaar op in de Adelaarshorst. Van vroeger uit een zeer beladen wedstrijd, maar vanwege de coronamaatregelen bleef het stadion helaas leeg. De wedstrijd werd gewonnen door FC Twente, met als hoogtepunt de beslissende goal van Zerrouki.

Ron Jans moest noodgedwongen één wijziging doorvoeren in de basiself ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord. Wout Brama is tegen de Rotterdammers tegen een kuitblessure aangelopen en was niet tijdig hersteld. Jans besloot linksback Oosterwolde in te brengen waardoor Sadílek weer doorschoof naar het middenveld.

Eerste helft

Het eerste grote gevaar werd gecreëerd door Lars Unnerstall die de een te korte pass gaf en zijn bal onderschept zag worden door een speler van Go Ahead. De Duitser wist zijn eigen fout te herstellen door de daaropvolgende inzet te pareren. Direct daarna was het aan de overkant Vlap die zijn schot onfortuinlijk uiteen zag spatten op de lat. Het knappe voorbereidende werk was van Van Wolfswinkel.

Eagles liet het initiatief grotendeels aan FC Twente, maar creëerde zelf ook de nodige kansen waarvan de grootste in de 26e minuut. Hilgers verloor de bal na een mislukte tackle aan Lidberg. Hij gaf de bal op Cordoba, maar die zag zijn schot op de paal belanden.

In de 39e minuut was het de thuisploeg die als eerste het doel wist te treffen. Hierbij zag Unnerstall er niet goed uit. Voordat de corner werd genomen werd hij omringd door maar liefst zeven Eagles spelers. Bij het uitkomen probeerde hij de bal weg te boksen, maar omdat één van de zeven spelers nog voor hem stond en hem de weg blokkeerde, was hij net te laat. De bal afvallende bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Cordoba die scoorde.

Tweede helft

Jans besloot om met dezelfde elf spelers op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Go Ahead Eagles gunde FC Twente hierbij het initiatief en probeerde uit de omschakeling gevaarlijk te worden. Al snel werd duidelijk dat er wat moest gaan gebeuren en Jans besloot in te grijpen. Limnios en Rots werden in de 58e minuut naar de kant gehaald voor Cerny en Misidjan.

Met de inbreng van het tweetal ging het tempo bij FC Twente wat omhoog en werd de ploeg ook dreigender. Het leverde echter geen grote kansen op. In de 74e minuut besloot Jans zijn tweede wisselmoment te pakken. Hij haalde verdediger Troupée naar de kant voor aanvaller Ugalde en besloot verder te spelen met slechts drie verdedigers.

De aanvallende wissel pakte goed uit want vijf minuten later lag de gelijkmaker achter de goalie van de Eagles. Het was Van Wolswinkel die op aangeven van Ugalde zijn zesde doelpunt van het seizoen scoorde.

Hier bleef het niet bij want in de 83e minuut kwam FC Twente zelfs op voorsprong. Het was Zerrouki die met een magistraal afstandschot van zo'n 20 meter de Tukkers op 2-1 zette. De assists kwam wederom op naam van Ugalde.

Drie minuten voor tijd besloot Jans ook Dumic en Bosch nog te brengen. Het waren Pröpper en Vlap die naar de kant werden gehaald. De voorsprong van FC Twente kwam niet meer in gevaar en FC Twente stijgt weer naar de zesde positie op de ranglijst.